Karacabey’de süne toplantısı yapıldı

Karacabey İlçe Tarım Müdürlüğü, Borsada düzenlediği süne toplantısıyla üreticileri bilgilendirdi.
“Süne Zararlısı Yönetimli Çiftçi Mücadelesi” konulu toplantıya Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, köy muhtarları ile azalar ve üreticiler katıldı.
Borsa Konferans ve Gösteri Salonu’nda ki toplantıya konuşmacı olarak katılan Yalova Araştırma Enstitüsünün Süne Koordinatörü Gürsel Çetin ve Bursa Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü İhsan Du-man, Süne Mücadelesi ve bunun yanında Domateste Bak-teriyel Solgunluk Hastalığı hakkında bilgi verdi. Karacabey İlçe Tarım Müdürlüğü’nün organizasyonu altında yapılan toplantıda İlçe Müdürü Erdoğan Ceylan, süne mücadele ekiplerinin Sürveye devam ettiğini, ilaçlama uygun görüldüğü taktirde ise bunun bildirileceğini belirtti. Ceylan, 2008 Yılı Süne Mücadelesi’nin ilaçlama organizasyonunun bu sene son olduğu ve 2009’dan itibaren Süne ekiplerinin sürveye devam edeceğini fakat ilaç verilmeyeceği belirtilerek, devlet tarafından sağlanan ilaçların çiftçiler tarafından karşılanacağı kaydetti.
Toplantının son bölümü soru cevap şeklinde geçti. Bilgilendirme toplantısını üreticiler faydalı bulduklarını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.