Karacabey’de öğretmenlerin anlamlı buluşması

Karacabey’de öğretmenlerin anlamlı buluşması
Tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de kutlanan “24 Kasım Öğretmenler Günü” etkinlikleri çerçevesinde Anadolu Lisesi, Atatürk ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrtemenleri önbir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Önceki akşam düzenlenen üç anlamlı gecede bir araya gelerek gönüllerince eğlendi.
Atatürk’ün öğretmenleri birarada
Atatürk İlköğretim Okulu “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle önceki akşam öğretmenlerin onuruna yemek verdi.
Öğretmenlerine unutulmaz anlar yaşatan Atatürk İlköğretim Okulu’nun düzenlediği yemeğe eşleri ile birlikte katılan eğitimcileri Kaymakam Dursun Balaban, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Dingin yalnız bırakmadı.
Emekliğe ayrılmış eğitimciler Nazım Karakış, Fatma Demir, Türkan Beki, Sebile Yılmaz, Gürbüz Atış, Şaban Turan, Hanife Uzer’e okula göstermiş oldukları üstün gayret ve eğitime katkılarından dolayı plaket sunuldu. Yemekte konuşan Kaymakam Dursun Balaban, Ülkemizin, eğitimcilerin büyük emeği ile bugünlere geldiğini belirterek, “Ülke olarak çağdaş ülkeler arasında yerimizi almak için daha katedecek çok yolumuz var ve bu yolda sizin büyük emeğinize ihtiyacımız var. Tüm Öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyor, emekliğe ayrılmış eğitimcilere de bundan sonraki hayatlarında mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan ise, “Öğretmenlik bir sevdadır. Gözü başka bir şey görmeyen bir sevda. Ne ile açıklanabilir almadan vermek, verdikçe çoğalmak, çoğaldıkça yaşamı kucaklamaktır. Bugün öğretmenlerin günüdür. Kutlu Olsun” dedi.
Şair kimliği ile tanınan Milli Eğitim Şube Müdür Emin Dingin de, günün anlam ve önemini belirten kısa konuşmasından sonra, öğretmenlere hitaben bir şiir okuyarak, geceye renk kattı.
Öğretmenliğin dünyanın en güzel ve ulvi mesleği olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayan Okul Müdürü Erdal Akdağ, “Ülkemizin içinde bulunduğu durumu çocuklarımıza ve gençlerimize doğru bir şekilde anlatmak hepimizin görevi ancak öncelikle de öğretmenlerin görevidir. Bu anlamda öğretmenlerin her zamankinden daha fazla sorumluluk taşıdığı bir gerçektir. ATATÜRK’ün öğretmenlerinin bu sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getirdiği inancımı belirterek tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir. Emeklilik süresi gelmiş ve okulumuzdan ayrılan öğretmenlerimize de sonsuz saygılar sunarım. Sizi hiç unutmayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.
“24 Kasım Öğretmenler Günü” ile ilgili duyguların aktarıldığı konuşmaların ardından eğitimciler yemek eşliğinde müzik ziyafetiyle doyasıya eğlendi.
Cumhuriyet, geleneğini sürdürdü
Karacabey Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun “Geleneksel 24 Kasım Öğretmenler Günü Yemeği” önceki gün Borsa Lokantası’nda yapıldı.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Şen, yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelen Öğretmenler Günü Yemeği’nin çok eskilere dayandığını ve geleneği sürdürmenin gururu içinde olduklarını vurguladı. Şen, “Emekliye ayrılan ve tayini çıkan arkadaşlarımızı unutmadık. Onların yerlerini dolduran öğretmenlerimizle birlikte nice öğretmenler gününü böyle dayanışma içinde kutlarız. Bu gün burada bulunmamız yıllar öncesinden başlayan bir gelenek. Bizde bu geleneği sürdürmek amacındayız. Tüm eğitim camiasını öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.
Emekliğe ayrılan ve tayini çıkan öğretmenler, Ana Sınıfı Öğretmeni Ayşe Çolpan, Sınıf Öğretmeni Emine Özten ile tayini çıkan Türkçe Öğretmeni Elif Akın’a özverili çalışmalarından dolayı plaketle onurlandırıldı.
Geleneksel olarak her yıl yapılan yemeğe aileleriyle birlikte katılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu eğitimcileri, müzisyen öğretmen Ayhan Sağlamın çalıp söylediği parçalarla gönüllerince eğlenerek stres attı.
Anadolu Lisesi dayanışma içinde
Karacabey Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle önceki gün öğretmenlerin onuruna yemek verdi.
Öğretmenlerine unutulmaz anlar yaşatan Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Turgu, önderliğindeki veliler hazırladıkları birbirinden güzel, yemek ve pasta çeşitlerini okulun yemek salonunda öğretmenlere ikram etti.
Yemeğe, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Şube Müdürü Kadir Tosun, Anadolu Lisesi’nde görev yapan ve emekli olmuş öğretmenler aileleriyle birlikte katıldı.
Yemekte konuşan Okul Müdürü Mesut Kaya, eğitim camiasının önemli bir günü kutladığını belirtti. Kaya, emekli olmuş ve halen görev yapan öğretmenler ve okul aile birliğiyle bir arada dayanışma içinde olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan ise, öğretmenler için çok büyük anlamı olan bu günün dayanışma içinde geçmesinden memnun olduğunu dile getirdi. Turhan, Anadolu Lisesi’nin seçkin bir lise olduğunu belirterek, burada bulunmaktan gurur duyduğunu vurguladı. Kendisini davet eden okul aile birliği ve okul yönetimine şükranlarını sunan Turhan, tüm eğitim camiasının öğretmenler gününü kutladı.
Dayanışma içinde coşkuyla kutlanan öğretmenler günü yemeğinde okul aile birliği, günün anısına öğretmenlere çam sakızı çoban armağanı hediye vermeyi de ihmal etmedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.