Karacabey’de IRFO çalışmaları başladı

*Erdem, süt üreticisinin emeğinin karşılığını alamadığını belirterek, gerekirse süt fabrikası kuracaklarını söyledi.
S.S. Karacabey Köyleri Damızlık Sığır Yetişti-riciliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Çiftçi Örgütlerinin Kurumsal Güçlendirilmesi Projesi (IRFO) kapsamında, önceki gün üyelerine seminer düzenledi.
IRFO görevlileri Ziraat Mühendisleri Mustafa Okurgan, Arzu Çelebi, Arzu Özge ve S.S. Karacabey Köyleri Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Erdem, kooperatifin idari, mali ve teknik kapasitelerini geliş-tirerek, güçlenmelerini sağ-lamak için bu toplantıyı düzen-lediklerini belirtti.
S.S. Karacabey Köyleri Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Süt Üreticileri Birliği ile Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, toplantının koperatifçilik yapısındaki aksaklıkların giderilmesi ve çitçi örgütlerinin geliştirilmesi amacıyla yapıldığını belirtti.
Erdem, kooperatifin Denetleme Kurulu üyesi olan Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen’in basın yoluyla kooperatifi eleştirmesinin etik olmadığını belirtti. Erdem, “Kooperatifteki bazı uygulamalar basın yoluyla eleştirilmekte, denetleme kurulu üyesinin bu davranışını doğru bulmuyorum” diye konuştu.
Sanayicinin tutumu ve ekonomik şartların ağırlaşmasıyla, süt üreticinin zor durumda kaldığını belirten Erdem, “Sanayicinin tutumu bu şekilde sürdüğü sürece, üreticiler olarak gerekirse süt veya süt tozu fabrikası kuracağız. Çiftçinin bu şartlar altında süt üretimi yapması mümkün değil” dedi.
Daha sonra IRFO görevlileri Çiftçi Örgütlerinin geliştirilmesi amacıyla uygulanan projelerden örnekler verdi. IRFO’nun etkin çiftçi örgütlerinin eğitiminden başka görev üstlenmediğini belirten yetkililer, bazı yatırım projeleri için uygun finans kaynaklarına ulaşım konusunda rehberlik hizmeti sunulduğunu kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.