Karacabey’de cinnet: 3 ölü!

 

*Boşanmak isteyen eşini ve kayınvalidesini tabancayla vurarak öldüren şahıs, ardından intihar etti.

Olay, saat 12.30'da Sırabademler Mahallesi'nde meydana geldi. Savaş Özer ile evli olan ve 6 yaşında bir kız çocuğu bulunan Büşra Özer, bir süre önce eşinden şiddet gördüğünü bildirerek, sığınma evine başvurdu. Burada bir ay kalan Büşra Özer, ailesinin isteği üzerine annesi Nazmiye Cece'nin evine yerleşti. Boşanma davası açan Büşra Özer, korunma talebinde de bulundu.

Dün öğle saatlerinde annesi Nazmiye Cece ile pazara giden Büşra Özer, sokak ortasında eşi Savaş Özer'in saldırısına uğradı. Büşra Özer ve Nazmiye Cece'yi tabancayla vurarak öldüren Savaş Özer, daha sonra aynı silahı başına dayayarak tetiği çekerek intihar etti. 3 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kızı ve eşi öldürülen Şahin Cece'nin "Daha dün emniyete başvurduk. Güya bizi koruyorlar" tepkisiyle ilgili olarak Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Olayın Cumhuriyet Savcılığı tarafından çok yönlü olarak soruşturulduğunu belirten Balaban, aile içi sıkıntılar nedeniyle Büşra Özer'in 24 Mayıs 2012 tarihinde Bursa'daki bir sığınma evine gönderildiğini söyledi. Kaymakam Dursun Balaban, "Bir gün sonra da kaymakamlık olarak 'Çağrı üzerine koruma' kararı verdik. Ancak, 3-4 gün sonra gidip kızlarını Karacabey'e getirmişler. Biz bunu haber alınca ona göre tedbir aldık. Evin çevresinde kontroller yapılıyordu. Bir şüphe duyduklarında veya bir yere gideceklerinde talepleri olması halinde koruma yapılacaktı. Ancak pazara giderken herhangi bir koruma talebinde bulunmamışlar. Zaten mahkemenin de verdiği '6 aylık ihtiyati uzaklaştırma' kararı mevcuttu. Bunun ihlali halinde durum Cumhuriyet Savcılığı'na bildiriliyor ve ona göre işlem yapılıyor" dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.