Karacabey, yeni valisiyle tanıştı

Karacabey, yeni valisiyle tanıştı
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Karacabey’i ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında kaynağından bilgi topladı.
Harput, Cumhuriyet Alanı’nda, Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç ve daire amirleri tarafından hükümet konağı önünde törenle karşılandı. Daha sonra Kaymakamlığa çıkan Vali Harput, burada Dursun Balaban’dan brifing aldı.
Kaymakam Balaban, ilçenin başlıca sorunlarını aktararak, öncelikle ele alınması gereken konuları Harput’a iletti. Balaban, Hükümet Konağı ve Adliye Binası’nın yetersiz kalmasından dolayı kaliteli hizmet veremediklerini belirttikten sonra, Bandırma – Karacabey arasındaki demir yolu ve Bölgesel Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasını, Nilüfer-Karadere-Susurluk Çayları’nın ıslahını, Nilüfer Deresi’nin çevreye verdiği zararların önlenmesini, Karacabey-Yeniköy yolunun onarılmasını, Yeniköy, Malkara, Kurşunlu ve Uluabat Gölü’nün doğal varlıklarının korunmasını, Yeşildere ile Gölecik Barajının yapılmasını ve ilçe merkezine E tipi bir 34 sınıflı ilköğretim okulu yapılmasını istedi.
Balaban’ın aktardığı sorunları dikkatle dinleyen Vali Harput, devletin tün imkanlarıyla bu konular üzerine gideceğini belirtti. Harput, okul yapımı için yer gösterilmesi halinde derhal inşaata başlayabileceklerini müjdeledi.
Ardından Belediye’ye geçen Vali Harput, burada Belediye Başkanı Ergün Koç’la bir süre sohbet etti. Belediye ziyareti sırasında söz alan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, bölgenin tarım ağırlıklı bir merkez olduğuna dikkat çekti. Matlı, son günlerde Karacabey’in kireç ve çimento fabrikalarıyla gündeme geldiğini belirterek, bu tür tesislerin tarım ve tarımsal sanayiye zarar vereceğini söyledi.
Belediye ziyaretinden sonra daire amirleri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla Borsa Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Harput, burada yaptığı konuşmada devlet-millet işbirliğine dikkat çekti. Vatandaş’ın devlet dairelerine kendi eviymiş gibi gitmesini isteyen Harput, yöneticileri bu konuda uyardı. Harput, “Kuvvetli olan haklıyı eziyor, eğer haklı olan kuvvetli olamazsa adalet sağlanamaz. Türkiye kendi bölgesinde çok önemli bir coğrafyada bulunuyor. Yer altı kaynaklarının zenginliği ile önemli bir coğrafya olan bu bölgeye kim hakim olursa o söz sahibi olur. Türkiye bölgesine hakim olmak zorundadır. Bunun için herkes işini iyi yapacak. Hedeflerimizi ortaya doğru bir şekilde koymalıyız. Hedefi olmayan yok olmaya mahkumdur. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için tüm gücümüzle çalışmalıyız” şeklinde konuştu.
“Bir elin nesi var iki elin sesi var” diye sözlerini sürdüren Harput, devlet-millet işbirliği ile daha ileri gidilmesi gerektiğini kaydetti. “Devlet mazeret değil, çözüm üretir” diyen Harput, “Gariban vatandaş bile valiliğe, kaymakamlığa veya herhangi bir devlet dairesine geldiğinde kendi evindeki gibi rahat etmeli. “Ben nasıl çıkarım o makama, ne yaparım” diye düşünmemeli. En alt kademeden, en üst kademesine kadar tüm yöneticiler güler yüzüyle milletini kucaklamalı. Devletin kapısı millet kapısıdır. Millet yoksa devlette yoktur” dedi.
Buradan Fevzipaşa Köyü’ne geçen Harput, Bandırma-Karacabey arasındaki yol çalışmaları hakkında da bilgi aldı. 14. Karayolları Bölge Müdürü Turgay Mesçi, yeni yolun köy çevresinden dolaşacağını belirterek, yaşanan sıkıntıların ortadan kalkacağını belirtti. Vali Harput, daha sonra Karacabey’den Mustafakemalpaşa’ya gitti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.