Karacabey ve Mustafakemalpaşa çiftçisi üvey evlat mı?

7 Kasım 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanan karara göre Karacabey'e bağlı 11 köy ve 2 mahalle ile birlikte Mustafakemalpaşa'ya bağlı Çeltikçi, Adaköy, Durumtay, Yumurcaklı, Koşuboğazı, Taşköprü köyleri uygulama alanı olarak ilan edildi. Söz konusu köylerin otobanın kuzey güzergahı ile neredeyse birebir örtüşmesi ilginç bulundu.
Konuyla ilgili önceki gün Çeltikçi Beldesi'nde 6 köy muhtarının da katıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Mustafakemalpaşa Ziraat Odası'nca gerçekleşen toplantıda, otoyolun bu güzergahtan geçmesinin kesinleştiği belirtildi. Otoyol'un geçtiği yerleri kamulaştırma yapılarak toplulaştırma kararı alındığı bilgisi verilen toplantıda, bu kapsamda yollara bırakılması gereken yüzde 3'lük payın yüzde 10'a çıkarıldığının kesinleştiği ifade edildi.
Toplulaştırmada çiftçilere para ödenmeyeceğini Karacabey Ziraat Odası Başkanlığından öğrenen 6 köy muhtarı, yürütmeyi durdurma kararı için İdari Mahkemesine dava açacaklarını belirtti.
Tarımsal alanlardaki yanlış toplulaştırmaların önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten köy muhtarları, “Devlet, Orhangazi, Gemlik ve Mudanya'da yüksek bedeller ödeyerek bu bölgedeki çiftçileri mağdur etmedi. Buralarda toplulaştırmaya gitmedi. Karacabey ile Mustafakemalpaşa üvey evlat mı?” şeklinde tepki gösterdi.
Ticaret Borsası Başkanı Hasan Yılmazoğlu ise, otoyol konusunda Mustafakemalpaşa'nın ağır kaldığını, Marzinç'e karşı gösterilen direnci gösteremediklerini vurguladı.
Karacabey'de ise Yolağzı, Gönü, Hürriyet, Taşpınar, Muratlı, Canbaz, Seyran, İnkaya, Subaşı, Karakoca, Harmanlı köyleriyle birlikte Sırabademler Mahallesi ile Canbalı Mahallesi halkı toplulaştırma istemediklerini dile getirdi. Kendilerinin kurban seçildiklerini belirten 11 köy ve 2 mahalle halkı, “Kimse bize sahip çıkmıyor” diye yakındı.
Yürütmeyi durdurma hazırlığı yapan vatandaşların, 07 Ocak 2013 gününe kadar İdare Mahkemesine başvurmaları gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.