Karacabey Müftülüğü Ramazan’a hazır

Karacabey Müftülüğü Ramazan’a hazır
*Karacabey Müftülüğü son yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında özellikle camilerde vatandaşa Ramazan’ı anlamına uygun yaşatmak için çeşitli hizmetlerde ve etkinliklerde bulunacak. Ramazan ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ifade eden Müftü Osman Şen, bütün Karacabey’lileri aileleriyle birlikte camilere beklediklerini söyledi.
Karacabey Müftülüğü son yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında özellikle camilerde vatandaşa Ramazan’ı anlamına uygun yaşatmak için çeşitli hizmetlerde ve etkinliklerde bulunacak. Tüm din görevlilerinin Ramazan için hazır olduğunu belirten Şen, mukabelelerin de başladığını söyledi.
Şen, “Bundan sonra imsak ile birlikte sabah ezanı okunacak. Ezan okunur okunmaz oruç başlamış olacak. Bunun yanı sıra camilerde Ramazan ayı boyunca Salı günleri ve teravih namazlarından önce vaaz-ı nasihat verilecek” diye konuştu.
Şen, “Biz bunu gerçekten önemsiyoruz. Çünkü buna herkesin ihtiyacı var. Vaaz-ı nasihattaki amacımız insanları aydınlatmak, hurafelerden uzaklaşarak İslam dininin saf, temiz ve berrak bilgilerini aktarmaktır. Ben insanlardan vaaz-ı nasihatlara ailelerini de getirmelerini istiyorum. Aile boyu islamı yaşamanın güzelliğini hep beraber yüreğimizde hissedelim. Ramazan ayı çocuklarımızın ibadet ve dini vecibeleri öğrenmesi açısından iyi bir fırsattır. Ramazan-ı Şerif ayında orucuyla, teravihleriyle, iftarı ve sahuruyla çocukları bu atmosferin içine çekmek onların yetişmesindeki en önemli manevi iklimdir. Çocuklarımızı teravih namazlarına götürelim. İftar davetleri ve sahurlarda dayanışmanın en üst seviyeye çıktığı bu ayda anne ve babalar çocuklarıyla birlikte bu etkinliklere katılmalıdır” dedi.
Camilerde hanımlar için özel bölümler ayrıldığını da dile getiren Şen, “Camilerimizin eksiklikleri giderildi. Camilerimiz gül suyu ile berrak bir şekilde hazır hale getirildi. Yapacağımız hizmeti geniş kitlelere ulaştırmak istiyoruz. Görevlilerimiz son derece duyarlıdır ve cemaatin hizmetindedir. Ramazan yardımlaşma ayıdır. Ailelerin etraflarındaki fakir ve fukarayı takip etmelerini, onların ihtiyaçlarını gidermelerini, kapılarını çalmalarını istiyoruz.. Karacabey’liler bu konuda gerçekten çok duyarlılar. Ramazan ayında her canlı insan için fitre veriliyor. Bu yıl fitre miktarı 5 YTL’dir. Bu asgaridir. İsteyen daha fazla da verebilir. Ama ne kadar fazla verirsek o kadar iyidir. Fitre ailemiz ve kendimiz için manevi sigortadır. Karacabey’de en son 17 yıl önce kılınan Hatimle Teravih Namazı bu Ramazan ayında tekrar kılınmaya başlanacak. Hatimle Teravih namazını Ramazan ayı boyunca Asmalı Camii’nde kılınacak” açıklamasını yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.