Karacabey, Milli Görüş Belediyeciliği ile şahlanacak!

Karacabey, Milli Görüş Belediyeciliği ile şahlanacak!
*Karacabey’de halkın deneyimli, merkezden en uç mahalle ve sokaklara kadar ulaşan, arandığında sorununa muhatap bulunabilen bir belediyeciliğe özlem duyulduğunu dile getiren Saadet Partisi İlçe Başkanı Hamit Çavdarlı, yerel seçimlerde büyük patlama yapacaklarını iddia etti.
*Saadet Partisi İlçe Başkanı Hamit Çavdarlı ile yerel seçimleri konuştuk. Siyasete bakış açısından seçimlere nasıl hazırlandıklarına, başkan adaylarından, Karacabey’in sorunlarına kadar biz sorduk, 13 yıldır siyasetin içinde koşuşturan ve 3 yıldır da Saadet Partisi İlçe Başkanlığını yapmakta olan Hamit Çavdarlı yanıtladı:
ÇAKIR: Siyasete bakış açınız nedir?
ÇAVDARLI:Bizim siyaset anlayışımızın en önemli ilkelerinden biri  ”gücü ve  güçlüyü üstün tutmak değil hakkı ve haklıyı üstün tutmaktır.” Çıkar ve menfaat sağlamak için, şahsınız için değil Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “mensup olduğunuz millet için elbirliğiyle çalışmak” en önemli siyasi ilkelerimizdendir.  Bizim siyaset anlayışımızda kişiler değil, ilkeler ve görüşler önemlidir. Ne pahasına olursa olsun; partizanlıktan uzak, rantiyeye değil üretime dayalı, içeride ve dışarıda sorunlara karşı milli çözümler üreten, hak ve adalete dayalı, izzetli ve onurlu siyaset anlayışını benimsediğimize milletimiz bu güne kadar şahit olmuştur. Bundan sonra da siyasete bakış açımız bu olacaktır.
ÇAKIR:Ne zamandır siyasetin içindesiniz? Siyasi tecrübenize güveniyor musunuz?
ÇAVDARLI:Aktif olarak 13 yıldır siyasetin içindeyim. Üç dönemdir Saadet Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı görevini yürütüyorum. Elbette siyasi tecrübeme güveniyorum fakat bizde kararlar iştişareler sonucu alınır ve elbirliğiyle ekip olarak çalışılır. Bir de sahip olduğumuz Milli Görüş ilkeleri ve geçmişteki tecrübelerimiz en önemli avantajımızdır.
ÇAKIR:Karacabey’de yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi havayı nasıl buluyorsunuz?
ÇAVDARLI:Öncelikle bu olanağı verdiğiniz ve ilçemizdeki siyasi havayı bize yansıttığınız için bir siyasetçi olarak size teşekkür ederim.  Yerel basından takip ettiğimiz ve kendi gözlemlerimiz neticesinde yerel seçimlere birkaç ay kala ilçemizdeki siyasi havanın toz duman olduğunu ve belirsizliğini koruduğunu düşünüyorum.     
Partisiyle sürekli sorunları olan bir belediye başkanı ve partisince arkasında durulamayan icraatları, herkese adaylık için karanlıkta göz kırpan ve arkasından çelişkili açıklamalar yapan iktidar partisi ve sürekli birleşip yada birleşemeyip ayrılan muhalefet partileri ve bunların yanında “çamur at izi kalsın” anlayışından uzak yerel ve genel sorunlara odaklanmış ve gerçekçi çözüm önerileri hazırlayan ve sunan Yerel Yönetimlerde Türkiye çapında destanlar yazmış olan Saadet Partisi ilçenin siyasi atmosferinde hemen göze çarpmaktadır.
ÇAKIR:Seçim çalışmalarınız hakkında ne söyleyebilirsiniz?
ÇAVDARLI:Ağustos ayında seçim startını verdikten sonra aday adaylarını tespit komisyonumuzu kurduk ve  bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Gelen ya da teklif edilen aday adayları hakkında temsilcilerimiz ve tabanımızla istişareler yapıyoruz.
Bu ay içinde Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından Bursa’da açılışı yapılacak olan Yerel Yönetimler Okulunda aday adaylarımıza eğitim vereceğiz. Karacabey’in acil olarak ihtiyacı olan hizmetlerin neler olduğu konusunda da çalışmalar  yapıyoruz.
ÇAKIR:Belirlediğiniz aday yada adaylar var mı?
ÇAVDARLI:Partimizden aday olmak konusunda yoğun bir talep var. Henüz değerlendirme çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Karacabey’imize yakışan ve en iyi hizmetleri yapacak ekibi oluşturup açıklayacağız.
ÇAKIR:Şu anki Belediye Başkanı Ergün Koç sizce başarılı oldu mu?
ÇAVDARLI:Öncelikle  Karacabey’imize hizmet etmiş tüm Belediye Başkanlarına yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Fakat bizim belediyecilik anlayışımıza göre Karacabey 21. yüzyıla ve sahip olduğu doğal ve ticari zenginliklere göre hak ettiği yerden çok uzaktadır. Yani yapılan belediyeciliği Karacabey için kesinlikle yeterli bulmadığımızı belirtmek isterim. Çok değerli Karacabey halkı diğer birçok il ve ilçe gibi en azından bir dönem Milli Görüş Belediyeciliğini yaşasa eminiz ki bu konudaki standartlarını çok yukarılara taşıyacaktır.
ÇAKIR:Karacabey’in öncelikli sorunları nedir?
ÇAVDARLI:Yapılan yatırımların milletin ve özellikle Karacabey halkının cebinden çıktığını düşündüğümüzde yapılan işlerin 4-5 yıl sonra bozulup yeniden yapılması ilçemizin en büyük sorunlarındandır. Yeterli ön inceleme ve işlevsellikten yoksun yatırımlar zamanla önemini yitiriyor ya da çok çabuk kullanılmaz hale geliyor.
Bizce en önemlisi, Karacabey’in ekonomik potansiyelini geliştirecek çalışmaların yapılamamasıdır.
Hala yağmur yağdığında kanalizasyonlar taşıyor ve yağmur suları ile birlikte lağım suları da yolların üzerinden akıyor.
Belediyelerin en önemli görevlerinden biri; çeşmelerinden sadece suyun akması değil, kaliteli suyun akmasıdır.
Çöp toplama yerinin ilçe merkezine çok yakın olması sorunu hala çözülememiştir.
Gençlere ve çocuklara hitap edecek olan sportif alanlar ve tesisler çok yetersizdir.
ÇAKIR:Karacabey halkının beklentileri ve seçime bakış açılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
ÇAVDARLI:Halkımız, ilçenin ekonomisine katkısı olan, çevre ve atık konusunda deneyimli ve yeterli, merkezden en uç mahalle ve sokaklara kadar ulaşan, aradığında sorununa muhatap yetkili bulabileceği, bugünü ve gelecek nesilleri düşünen, insan ve kainat dengesini koruyan, beş yıllık değil uzun yıllar yaşayacak yatırımlara imza atan, verdiği vaatleri tutan bir yerel yönetim anlayışı ve bunları gerçekleştirecek bir belediye başkanı ve encümen beklentisi içerisindedir ve önümüzdeki yerel seçimleri bu açıdan değerlendirecektir diye düşünüyorum.
ÇAKIR:Saadet Partisi, Karacabey’de ki yerel seçimlerde patlama yapabilir mi?
ÇAVDARLI:Saadet Partisi sadece Karacabey’de değil, başlattığı Açılım ve Atılım Hareketi, Yeni Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Milli Görüş çizgisiyle tüm Türkiye genelinde bir patlama yapacaktır.
Biz Saadet Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı olarak son genel seçimlerde ilçemizde patlama yaparak oylarımızı yaklaşık yüzde elli oranında arttırmıştık. Tüm Türkiye Geneli ile beraber yine ilçemizde yapacağımız etkili çalışmalarımızla ve halkımızın teveccühüyle bu oranı çok daha yukarılara taşıyarak patlama yapacağımıza inancımız tamdır.
ÇAKIR:Siyasetten beklentileriniz nelerdir?
ÇAVDARLI:Bizim anlayışımıza göre halka hizmet hakka hizmettir.  Bu çerçevede insan olmamızın ve inancımızın gereği olarak  genelde tüm insanlığın, yerelde ise Karacabey halkımızın mutluluğu ve refahı için çalışmak tek beklentimizdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.