Karacabey marka şehir olmalıdır!

*Bursa Karacabeyliler Derneği, Kaymakam Dursun Balaban ile KTSO Başkanı Özer Matlı’yı ziyaret etti.
Bursa Karacabeyliler Derneği, önceki gün Kaymakam Dursun Balaban’ın konuğu oldu. Dernek Başkanı Yüksel Ceylan önderliğinde gerçekleşen ziyarette, Karacabey’in marka bir şehir olması için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.
İlçenin sembolü olan soğanın artık ekimlere karşılık vermemesinden dolayı başka illere kaydığı belirtilirken, en azından domates ürününe sahip çıkılması gerektiği üzerinde duruldu.
Karacabey’in marka bir şehir olabilmesi için derneğin büyük bir şans olduğunu ifade eden Başkan Yüksel Ceylan, “Artık Karacabeylilerin Bursa’da bir kapısı var. İlçemize hizmet etmek için bu derneği kurduk. İlçemizin çok modern bir tarım şehri olduğunu yurt dışından gelen insanlara anlatmamız gerekiyor. Bunun tartışılmaz önemi vardır. Gerek Bursa’da gerekse de Karacabey’de büyük organizasyonlar yapılması gerekir. Bizler ilçemizin tanıtımı için ne gerekiyorsa göreve hazırız” dedi.
Bursa Karacabeyliler Derneği yöneticilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Dursun Balaban ise, başarılar diledi.
Karacabey’in çok önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Kaymakam Balaban, derneğin de katkılarıyla ilçede çok güzel işler yapmak istediklerini kaydetti.
Karacabey’in tanıtımına herkes destek vermelidir!
Kaymakam Dursun Balaban’ın ardından derneğin kurulmasına büyük destek veren Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın ağabeyi ve aynı zamanda KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ziyaret edildi.
Matlı A.Ş.’de gerçekleşen samimi ziyarette konuşan Özer Matlı, “Bu oluşumun böylesine büyük ses getireceğini biliyordum. Yalnızca dış planda kalma nedenim kardeşimin milletvekili olmasıdır. Bizim derneğimizmiş gibi görünmesini istemedim. Tüm insanımızı kapsayacak bir sivil toplum örgütü anlayışının sağlanacağı gerçeği Karacabeyliler Derneği’ne herkesin destek vermesi gerekir.
Bu oluşum gerçekten büyük bir şemsiyedir. Bu şemsiyenin altında tüm insanımızı toplamak amaçlanmalıdır. İlçemizin değerleri araştırılıp, tanıtılması yönünde çalışmalar yapılabilir.
Örneğin Karacabey boğazındaki Longoz Ormanları, Dalyan, Hara, Ayı barınağı, Leylek şenliği, Kuş cenneti gibi zenginlikler, dernek adı altında yapılacak tüm etkinliklerde tanıtılabilir. Bu konuda BEBKA projelerinden de yararlanılabilir. Yüksek olan her köye rüzgâr tribünü projeleri çoğaltarak yapılabilir. Kısacası derneğe tüm gücüyle sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.