Karacabey için varız!

Ak Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, önceki gün geldiği Karacabey’de ziyaret ettiği Kaymakam Dursun Balaban’a bölgede yapılan ve yapılması planlanan konularla ilgili bilgi verdi. Koyuncu ilk olarak Kurşunlu Köyü’ndeki balıkçı barınağında Kınay İnşaat tarafından bir hafta içinde çalışmalara başlanacağını ve Ekim ayında projenin bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Büyük sıkıntı yaratan Hotanlı-Beyköy yolunun 28 Ağustos tarihinde ihaleye açılacağını belirten Koyuncu, Fevzipaşa-Tophisar enerji nakil hattının Yıldız Mühendislik tarafından 8 Eylül’de işe başlayacağını ve 120 günde tamamlanacağını kaydetti.
Koyuncu Adliye Sarayı’nın Gürbüzler İnşaat tarafından 2 milyon 287 bin 464 YTL proje bedeli ile toplam 4 kat ve 4124 metrekare olacak şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü, şu anda 3. katın yapıldığını ve Haziran 2009’da tamamlanmış olacağının müjdesini verdi. Damla Sulama kredileri konusunda Ziraat Bankası Karacabey Şubesi’nden yaklaşık 200 çiftçinin toplam 2 milyon 200 bin YTL kredi kullandığına dikkat çeken Koyuncu konuşmasına şöyle devam etti; “Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da 8’er derslikli 2 okul yaptıracağız. Zemin etütlerini tamamladık. Bir ay içerisinde ihaleye açacağız. Gölecik brajı için önceki yıllarda yapılan çalışmaların güncellenmesi ve düzeltilmesine devam ediliyor. Yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlamak istiyoruz. Tamamlandıktan sonra da yatırım programına alınması için genel müdürlüğe göndereceğiz. Bayramdere için toplam 192 hektar alanda sulama yapılmasını hedefliyoruz. Gölette su tutulmaya başlanıldı. Sulama projesi yıl sonuna kadar bitirilerek ihaleye çıkarılacak. Ödenek sıkıntısı yok. Yıl sonuna doğru başlanması planlanıyor” dedi.
Ak Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, son olarak da denizden kum çıkarılması konusunda; “Bursa İl Özel İdaresinin 29.07.2008 tarih ve 1307 sayılı yazısı ile Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden kum çıkarılması için verilen ruhsatın iptal edilmesi isteniyor. Ayrıca Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED Müdürlüğğü’nden gelen ekiplerin hazırladığı rapor yazılıyor. Bu yazı Bursa’ya gönderilecek yağmaya son verilmesi için çalışmalara devam ediliyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.