Karacabey hak ettiği hizmetleri alamıyor!

Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Köse, MELTEM’i ziyaret etti:

Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcılığı’na seçilen Mehmet Sülü ve ilçe yöneticileriyle birlikte Meltem Gazetesi’ni de ziyaret eden Köse, sağlıkta Karacabey’in hak ettiği hizmeti alamadığını söyledi.

Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Köse, Karacabey’in Bursa’ya yön veren bir ilçe olduğunu belirtirken, sürekli Mustafakemalapaşa’nın gölgesinde kaldığı için de sağlıkta hak ettiği hizmetleri bir türlü alamadığına dikkat çekti.

Köse, “Proje tanıtılarak, ömür bitirilmeden temel atılmalı. Bursa’da uzun zamandan bu yana bitirilmiş olan hastane olarak Dörtçelik ve Şevket Yılmaz Hastanesi Çocuk Servisi var. Onların da temelleri önceden atılmıştı. Şu an Karacabey ve Mustafakemalapaşa’nın yanı sıra bazı ilçelerde hastane yapılması söz konusu. Sadece projeler ortada. Ancak ne temel atımı belli ne de ne zaman yapımına başlanacağı.

Hastane içindeki çalışma ve yer değiştirme siyasetçiye endeksli olmamalı. Sağlık çalışanları sözleşmeli çalışmayla tehdit edilmemeli. Sağlıkta çok büyük sıkıntılar var. Bu sıkıntılar tüm Türkiye’de olduğu gibi Karacabey’de de mevcut. Toplum Sağlığı çalışanlarının bir ay sonra nerede olacağı ve nerede çalışacağı belirsiz” dedi.

Diğer taraftan geçtiğimiz ay gerçekleştirilen seçimlerde Karacabey’den Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcılığı’na getirilen Sülü de; “Bundan böyle Karacabey’deki sağlık çalışanlarının sorunlarını daha yakından takip edip onların gözü kulağı olacağız. Tehdit ve tehlikeli sendikacılığın sonu geldi. Mücadelemiz Karacabey’in hak ettiği yere gelmesidir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.