Karacabey cazibe merkezi olacak

Karacabey cazibe merkezi olacak
Karacabey Demokratik Sol Parti Belediye Başkan Adayı Murat Coşan, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla yatırım yapmak isteyen kuruluşlar için cazibe merkezleri oluşturacaklarını kaydetti.
Koyun azmağı Dutluk çevresinde imar düzenlemesi yapılarak organize hayvancılık bölgesi oluşturulacağını belirten Coşan, alt ve üst yapı hizmetlerinin ivedilikle tamamlanacağını söyledi.
Konuyla ilgili projelerini sıralayan DSP Belediye Başkan Adayı Murat Coşan şunları söyledi; “Parça boyu Mevkiği’nde ikinci organize hayvancılık bölgesi oluşturulacak. Hububat ürünlerinin başlatılması ve yüklemesini yapmak için hidrolik rampa (ofistekine benzer) yapılarak işletmesi Çiftçi Mallarını Koruma Derneği’yle beraber yapılacak. Tarla yollarının iyileştirilmesi için Çiftçi Mallarını Koruma Derneğine tam destek verilerek çeşitli kazı ve hafriyat işlerinden çıkan molazların tarla yollarına serilmesi sağlanacak. Sanayi sitesi içerisindeki kapasite fazlası dükkanların bir bölümünün çiftçilerin ihtiyaçları için kullanılması sağlanacak. Salı günleri faaliyet gösterecek canlı hayvan mezatı kurulacak ve belediye payına düşen her türlü ücret ve ruşumu üreticiden almayacak. Semt pazarlarında üreticiye yer ayrılacak, üretici ve pazarcı esnafı arasında hakemlik üslenilecek, soğan pazarında gerekirse Borsadakine benzer açık arttırma usulü çiftçi sebze satış organizasyonu düzenlenecek.. Karacabey üreticisinin getirdiği tarım ürünleri öncelikli olarak satılacak. Karacabey ve Türkiye tarımı hakkında da mesleğim gereği büyük düşünce ve projelerimiz var. Bunlardan en önemlisi ekim planlaması ve anayasaya konulması gerektiğini düşündüğüm (yurt içinde üretilebilen hiçbir tarım ürününü hiçbir nedenle dışarıdan ithal edilemez) maddesidir. Bu madde için ilk işim imza kampanyası düzenlenecek ve kamuoyunun dikkati bu noktaya çekilecek.
Tarım televizyonu projesi: Karacabey’de tarımsal eğitim yapan, sorunlarımız için kamuoyu oluşturup ortak hakaret edebilmemizi sağlayacak tartışma programlarına yer verecek bir tarım televizyonu kurulacak. Ayrıca meclis toplantıları ve alınan her karar, ihaleler ve belediyeyle ilgili tüm toplantı ve yayınlar canlı olarak televizyonumuzdan yayınlanacak. Ülke tarımının menfaatleri için bir takım görüş ve öneriler bu ekranda seslendirilecek ve kamuoyu oluşturulacak.
Belediye Hal kantarının kullanım hakkı Çiftçi Mallarını Koruma Derneği ile soğan pazarı esnafına belediye ortaklığı nezaretinde verilecektir. 1 yıllık deneme süresinde sorun yada itiraz yaşanmazsa uygulamaya devam edilecek. Toplum yararı gözetilecek. Bu gibi konularda şeffaf olunacak, görüşlere açık olunacak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.