Karacabey Belediyesi Kılıç Kalkan Ekibi dünya turunda

Bursa ve Türkiye’yi uluslar arası kültür etkinliklerinde tanıtan “Kılıç Kalkan Ekibi”, önümüzdeki aydan itibaren dünyanın çeşitli kentlerinde Karacabey Belediyesi sponsorluğunda gösterilerini sunacak.
Ukrayna, İtalya, İspanya,Çin ve Almanya’da, gösteri hazırlığında olan kılıç kalkan ekibi Türkiye’yi Kara-cabey Belediyesi Kılıç Kalkan Ekibi olarak temsil edecek. Ekip, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Mayıs Dayı Karaca Bey’i anma törenle-rinde Karacabey-lilerin huzuruna çıkacak. Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, kılıç kalkan oyununun dünyada enstrümansız oynanan ender gösterilerden biri olduğunu belirterek, kılıç ve kalkandan çıkan seslerin kültür etkinliklerinde büyük ilgi topladığını söyledi. Koç, Türk toplumunun kültür dahil tüm değerlerini yurt dışında tanıtmanın önemine değinerek, kılıç kalkan halk oyunlarının da Karacabey Belediyesi’nin kanatları altında yabancı ülkelerde gösterime gireceğini ve bu girişimin Karacabey adına gurur ve büyük mutluluk kaynağı olacağını sözlerine ekledi.
Ekip yöneticisi Mehmet Yüşen, alt yapıda yetiştirilmek üzere Karacabeyli gençlere imkân tanınacağını ve ekibe katılacak yetenekleri beklediklerini açıkladı. Karacabey Belediyesi’ne ulaşan davet programına göre, Kılıç Kalkan Ekibi ilk gösterisini 25-30 Haziran 2008 tarihleri arasında Kiev’de (Ukrayna) sunacak. Karacabey’in adını yurt dışında duyuracak ekibin katılacağı etkinliklerin takvimi ise şöyle; 25-30 Haziran 2008 Ukrayna (Kiev) Folklor Yarışması, 07-14 Temmuz 2008 İtalya (Modena) Folklor Festivali, 20 Temmuz – 03 Ağustos 2008 İspanya (Madrid) Folklor Festivali, 13-20 Ekim 2008 Çin (Şanghay) Dünya Folklor Yarışması, 19 Ekim – 05 Kasım 2008 Almanya Münih Folklor Şenliği.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.