Karacabey Avrupa kenti gibi olacak

Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı ile Ulu Camii (1.Murat Hüdavendigar) arasındaki parke bordür çalışmasının üstlenen Baştaş Ltd.Şti. yöneticileri, önümüzdeki iki hafta içerisinde Cumhuriyet Alanı’na ulaşacaklarını, Eylül ayında ise Cumhuriyet Alanı’nda uzun süre çalışacaklarını açıkladı.
Yol ve kaldırım çalışmalarının Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ve Fen İşleri Müdürü Aydın Toprak tarafından günde birkaç kez denetlendiğini ve kendilerinden kaliteli malzeme ve işçilik istendiğini ifade eden Baştaş Ltd. Şti. Genel Koordinatörü Nuri Özcan, diğer işlerde 8 cm.lik parke taş kullanmalarına karşın, Karacabey’de 10 cm.lik parke taşla çalış-tıklarını sözlerine ekledi. Firma olarak, kaliteli hizmeti ilke edindiklerini söyleyen Özcan, Karacabey’de daha önce yaptıkları Sevgi Yolu’nun çok sayıda il ve ilçe için referans niteliğini taşıdığını belirtti. Belediye Başkanı Ergün Koç ile Karacabey halkının sabır ve desteğine teşekkür eden Özcan, “Özenerek iş yaptığımız ve huzurla çalıştığımız Karacabey’de iki hafta içerisinde Cumhuriyet Alanı’na ulaşacağımıza inanıyorum. Eylül ayında ise Cumhuriyet Alanı’nda farklı bir çalışma yapacağız. Renkli ve ışıklı bir zemin ortaya çıkaracağız. Bu işçilik kalite ve görünümüyle çok güzel olacağı gibi, biraz zaman da alabilir. Sonuçta, Sevgi Yolu’nun dahil olacağı ve çevre sokakların yer alacağı muhteşem bir uyumu gözler önüne sereceğiz. Karacabey’e giren her insan modern bir Avrupa kenti görecektir. Eylül ayından sonra ise Ulu Camii önüne doğru hızla ilerleyeceğiz. Yağmur ve kar yağmadıkça hiç durmayacağız” dedi.
Bu zorluğu her belediye üstlenemezdi…
Beton parke bordür çalışması sırasında kod farkı nedeniyle kendisine yöneltilen bazı soruları da yanıtlayan Genel Koordinatör Nuri Özcan, Atatürk Bulvarı ve Bursa Caddesi’nin doğal eğimini bozmadan hareket ettiklerini, yeni yol ve kaldırımın birbirlerini tamamlayan özelliğe sahip olacağını dile getirdi.
Kaldırım yapımı sırasında her ev ve dükkanlara göre iş yapılamayacağını belirten Özcan, kaliteli ve düzgün bir işçilikten asla ödün verilemeyeceğini kaydetti. Özcan, “ Karacabey’de geniş ve uzun bir parkur üzerinde çalışıyoruz. Yaklaşık 50 bin m2 civarındaki bu işi her belediye göğüsleyemezdi. Karacabey Belediyesi bu bakış açısıyla ilçesine kaliteli ve oldukça güzel bir güzergah hazırlamanın zorluklarına katlandı. Burada gördüğüm bir şey daha var ki, onu da belirtmeden geçemeyeceğim. Çalıştığımız güzergah üzerinde evi ve dükkanı bulunan her Karacabeyli bu işin sonunda ortaya çok güzel bir eser çıkacağının farkında” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.