Karabaş’tan, sağlık çalışanlarına ziyaret

Karabaş’tan, sağlık çalışanlarına ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, sorunlar yumağı içindeki sağlık çalışanlarının, Tıp Bayramı’nı kutladı.
CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Zeki Yavuz, Sağlık Grup Başkan Vekili Tuncay Çeltik’i ziyaret ederek, sağlık çalışanlarının bu anlamlı gününe ortak oldu. Karabaş ve Yavuz, Çeltik’le bir süre sohbet ettikten sonra Devlet Hastanesi A Blok’a geçti. Burada Baş Hekim Yavuz Kaan Bütün’le görüşen Karabaş ve Yavuz, 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak, tüm hastane çalışanları adına Bütün’e çiçek verdi. Karabaş, Bütün’den yaşadıkları sorunlar hakkında da bilgi aldı. Tıp çalışanlarının kansere dönüşen mücadelesinde yanlarında olduklarını belirten Karabaş, “Yoksul halkımız, aydınlarımız, sağlık emekçisi hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının yanındadır. Halkımız bilmektedir ki, sağlık alanında uygulanan bu piyasacı anlayış kendisinin yaşam hakkına en büyük engeldir. Tüm sağlık emekçilerinin bayramını içten dileklerimizle kutlarız. Onların haklı mücadelesinde yanında olduğumuzu, bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha duyururuz” dedi.
CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, “Sağlık sistemimizin geliştirilmesi, daha kaliteli sağlık hizmetlerinden tüm yurttaşların eşit olarak yararlanması öncelikli görevimiz olmalıdır. Sağlık alanındaki aksaklıklar, doktorlarımızı mesleki sorumluklarının yanında, yaşamsal sorunlarla da yüz yüze bırakmıştır. Bütün olumsuzluklara karşın doktorlar, içinde yaşadığı toplumun sorunlarını izlemek, incelemek ve bilimsel bakış açısı içerisinde kendi görüşlerini oluşturmak durumundadır. Hekimler toplumda hoşgörülü, alçak gönüllü, kendini denetleyebilen, sabırlı ve paylaşımcı yapısı ile sevilen bir kişi olmak zorundadır. Aynı zamanda hekim kendisine karşı yapılan bütün eleştirilerden ders çıkaran ve bildikleri ile gururlanan değil, bilmedikleri ile kendisini eleştirebilen bilim insanıdır. Tıp mensuplarının Tıp Bayramını en içten duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.