Karabaş, “Özür Diliyorum” kampanyasına sert tepki gösterdi

Karabaş, “Özür Diliyorum” kampanyasına sert tepki gösterdi
CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, bir grup aydın tarafından başlatılan “Özür diliyorum” kampanyasına ateş püskürdü.
Karabaş, Türkiye Cumhuriyeti devleti üzerinde yaşayan vatandaşların yapmadıkları bir şey için yapmış gibi gösterilerek aşağılanmasına tepki göstererek, kampanyayı başlatan aydınları ulus devleti çökertmekle suçladı. Ermeni meselesinin AK Parti, iktidarında sıkça gündeme getirilmesiyle Türkiye’nin suçlu duruma düşürdüğünü savunan Karabaş, açıklamasına söyle devam etti: “Son günlerde Ermenilerden özür kampanyası başlatan sözde aydınlar şunları iyi biliyor mu?
Özür kampanyasını başlatan sözde aydınlar bilmelidir ki tarih boyunca Türk Ulusu’nun utanacak hiçbir eylemi olmamıştır. Eğer olsaydı, Türk Ulusu tarihi ile yüzleşmek soyluluğunu göstermekten kaçınmazdı.
Özür kampanyası başlatanlar, Ermenilerin doğuda köylerimizi yaktığını çoluk, çocuk, yaşlı, genç demeden insanımızı diri diri gömdüğünü unuttular mı?
Yakın geçmişte Ermeni ASALA terör örgütü, Avrupa’nın göbeğinde 40’dan fazla Türkiye Cumhuriyet’i diplomatını yalnızca Türk olduğu için öldürmedi mi?
Sözde aydınlar başlattıkları özür kampanyasıyla ülkenin bütünlüğüne dinamit koyduklarının farkında değil mi?
Sizlerin bu girişimi barışa hizmet etmeyecek daha da kötüsü iki ulus arasındaki yarayı derinleştirecektir.
Özellikle kin duygularını kuşaktan kuşağa aktarmak sadece Ermenilere ve Türklere değil insanlığa yapılabilecek en büyük suçtur.
Sizler bu suçun neresindesiniz?
Oysa iki ulusun kardeşçe yaşaması Kafkasya’da barışın kurulmasına da katkı sağlayacaktır.
Emperyalist devletler tarihin her kesitinde dünyayı yeniden dizayn etmeye çalışmaktadır. Bu çeşitli ulusları hep karşı karşıya getirmiş ve acılar yaşatmasına neden olmuştur. Tüm uluslar bu gerçeği görmeli ve bu oyunun kurbanı olmaktan kaçınmalıdır.
Siz sözde aydınlar, bu senaryonun önünde olmakla şovenizmin sözcülüğüne
soyunduğunuzu bilmiyor musunuz?
Lütfen barışa hizmet edin? Barıştan kimseye zarar gelmez.
Bir zamanlar komşusu olan Agopyan’nın Fransız askerleriyle birlikte evine baskın yapılması sonucu silahına sarılan Antepli Karayılan, köyüne saldıran Ermeni çetelerine direnen Vanlı Berdan, Malatya’da İngilizlerin yargılayıp suçsuz bulduğu Rauf Bey, Ermeni göçü sırasında ihmali görüldüğü gerekçesiyle idam edilen Boğazköy Kaymakamı Kemal Bey unutulmamalı.
Tarihin acılarını kuşaktan kuşağa aktarmak nefreti derinleştirmekten başka bir şey getirmez”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.