Karabaş: “Öğretmenler Günü kutlu olsun!”

Karabaş: “Öğretmenler Günü kutlu olsun!”
CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, öğretmenler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, öğretmenler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Karabaş, Türkiye”nin eğitim kurumlarında on binlerce öğretmen açığı varken, öğretmenliği bir kariyer, bir meslek olarak geliştirmeyi reddeden milli eğitim politikası anlayışıyla karşı karşıya olunduğunu belirtti.
Karabaş, açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Sevgili öğretmenlerimiz; Unutmayınız ve unutturmayınız ki; Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk”ün dediği gibi, “Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diye konuştu.
Karabaş, “Biliyoruz ki, kendilerinden hak ettikleri saygınlık bile esirgenen öğretmenlerimiz bayramlarını çok buruk kutlamaktadırlar.
Öte yandan, öğretmenlerimizin yüzde 90’ı borca batmıştır, borçla yaşamaktadır. Öğretmenler gününde bir acı gerçeğe daha dikkatinizi çekmek istiyoruz: Türkiye”deki öğretmenlerimizin yüzde 24’ü ek iş yapıyor. Bu da göstermektedir ki, verilen maaş öğretmenin ailesini geçindirmesine yetmemektedir.
Uygulanan hatalı, eksik, yanlış politikalar sonucu hem öğretmen ek iş yapıyor, hem de öğretmenlik bir kariyer işi olmaktan çıkarılarak, bir ek iş hâline getiriliyor.
Öğretmenliği bir yan iş, bir ek iş, bir fason uğraş, bir geçici iş, sözleşmeyle zaman zaman yapılabilecek bir iş hâline dönüştürme politikası günümüzde bilinçli olarak uygulanmaktadır.
Ama inanıyorum ki, öğretmenlerimiz her şeye karşın devletimizin, Laik Cumhuriyetimizin öğretmeni olmaya devam edecekler ve yeni nesil onların eseri olacaktır.
Bu inançla öğretmenler gününü kutluyor tüm öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.