Karabaş; İsmet İnönü’yü minnetle anıyoruz!

Karabaş; İsmet İnönü’yü minnetle anıyoruz!
CHP Karacabey Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karabaş, Türkiye Cum-huriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün silah arkadaşı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ölümünün 34. yılında saygıyla andık-larını belirtti.
Karabaş, ”İsmet Paşa Ulu Önder’in öncülüğünde en zor koşullarda bu ülkeyi ve halkı kurtuluşa götüren şahsiyetlerin başta gelenlerindendir. Kurtuluş Savaşının en olumsuz günlerinde Garp Cephesi Komutanıdır. İnönü Savaşları sonunda milletin makus talihini yenen, mazlum ulusların kurtuluşunun müjdecisi olan, dünyaca taktir edilen efsanevi komutandır.
Üstün diplomasi yeteneğiyle cephede kazanılan zaferi Lozan’la taçlandıran kahramandır. Bağımsız Türk Devletini söke, söke koparan, Sevr’i çöp sepetine atan diplomattır. Hatay’ın anavatana katılmasını sağlayan devlet adamıdır. İlk Başbakandır ve yokluk içindeki ülkenin siyasi ve iktisadi kurtuluşunun başlatıcısıdır. Ekonomik kalkınmanın temeli onun zamanında atılmıştır. Ülkenin 2. adamı ve milli şefimizdir. Ülkemizde demokrasiyi kuran ve kökleştiren Büyük Demokrattır. 2. Cumhurbaşkanımızın önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.