Karabaş, Dağkadılıları savundu

Karabaş, Dağkadılıları savundu
CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Dağkadı Köyü’nün sunduğu “Damızlık Projesi”nin siyasi oyunlara alet edilmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.
Karabaş, Karacabey’e bir projeyle sus payı uygun görülürken, Mustafakemalpaşa çiftçisinin üç projesine onay verilmesini düşündürücü bulduklarını ileri sürdü. Karabaş, “Hayvancılığı geliştirmek isteyen Dağkadı Köyü, bu kapsamda damızlık yetiştiriciliği projesi hazırlamıştır.
Ne var ki bu köyümüz AKP’ye oy vermedi diye cezalandırılmıştır. Mustafakemalpaşa’nın üç projesi nasıl ve kimlerin isteğiyle onaylandı sorgulamak gerekir. Karacabey’in onaylanan bir projesi ile yine ağzına bir parmak bal sürülmüştür” diye konuştu.
Karabaş, durgunlaşan ekonominin yeni bir krize doğru sürüklendiği görülen bu günlerde AK Parti’nin taşrada çözülmeye başladığını iddia etti. Karabaş, “Seçim sonuçlarına göre köylerimize belli hizmetler gitmektedir. AKP’nin sandıktan çıkamadığı köylerimiz ise her zamanki gibi yokluğa ve bir kenara itilerek görmezden gelinmektedir. Kuraklık nedeniyle çözüm arayışına giren çiftçi alternatif projeler üretmeye başlamıştır. Dağkadı Köyü’nde bunun güzel bir örneği yaşandı, ancak ne hikmetse hayvancılık projesi onaylanmadı. Nüfus yoğunluğu olarak ilçenin en büyük köyü, iktidar partisi tarafından bir kenara itilmiştir. Köylümüz bu gerçeği görerek tepkisini dile getirmiştir. Bu kayırma politikası sürdüğü sürece hüsran kaçınılmazdır. Mustafakemalpaşa’ya yatırım yağarken, Karacabey sus payıyla yetinmek zorunda kalacaktır. Gerçekleri gören çiftçimiz AKP’nin bu aldatma siyasetine Dağkadı’da olduğu gibi tepkisini göstererek cevap verecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.