Karabaş: 2008 çetin geçecek

Karabaş: 2008 çetin geçecek
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karabaş, 2008’in kritik bir yıl olduğunu ve çetin geçeceğini söyledi.
Karabaş, yaptığı yazılı basın açıklamasında; gride bıraktığımız 2007’yi değerlendirirken, ülke olarak ekonomik ve sosyal anlamda derin tahribatlar yaşandığının altını çizdi.
2008’de daha fazla sıkıntı yaşanacağına dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Karabaş, “2007’nin işsizliğin arttığı, yatağa aç girenlerin çoğaldığı, gelir dağılımındaki uçurumun derinleştiği, borçlarımızın katlanarak çoğaldığı, büyümenin gerilediği, enflasyonun yeniden başını kaldırmaya başladığı, çalışanların sembolik ücret artışıyla insanca yaşam koşullarından uzaklaştırıldığı, zamların birbirini izlediği, caddelerde sokaklarda çetelerin, kundakçıların cirit attığı bir yıl oldu.
Ne yazık ki siyasi iktidar, bu ve benzeri temel sorunların çözümüyle uğraşacağına; yargıyı, üniversiteleri, medyayı kuşatmaya, kurum ve kuruluşları ele geçirmeye çalıştı. Bu arada toplumsal uzlaşma belgesi olan Anayasayı da, AKP Anayasası haline getirme girişimleri hızlandı.
İçten ve dıştan din, dil, ırk, mezhep konusundaki tüm kışkırtmalara karşın kardeşliğimiz zedelenmedi.
Bu koşullarda karşıladığımız yeni yılda ülkemizde ve dünyada yaşanan acıların anlamsızlığını herkesin görmüş olmasını temenni ediyorum. Mantığın ve kardeşliğin, egemen olmasını diliyorum.
2008′de yeni bir döneme geçmenin beklentisi içinde, yaşananlardan gerekli dersler çıkarılmalı, insanlığın çektiği acılara son verilmelidir. Sahip olduğumuz değerlere ve güzelliklere verilen zararlara artık bir nokta konulmalıdır.
Yeni yıl kardeşliğimizi, Cumhuriyet’in kazanımlarını pekiştirdiğimiz, ülkemiz ve insanımız için olduğu kadar dünya barışı için huzur ve mutluluk dönemi olmalıdır.” dedi.
Ülke bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını veren şehitleri ve gazileri hiçbir zaman unutmayacaklarının altını çizen Karabaş, yüreği vatan sevgisiyle çarpan askerlerimizin baş tacı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.