Kar ulaşımı vurdu

Kar ulaşımı vurdu
Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok yol trafiğe kapandı. Bursa-Uludağ yolu, Karacabey-Bandırma, Susurluk-Balıkesir karayolu kar nedeniyle trafiğe kapandı. Yetkililer, çalışmaların sürdüğünü, kapalı yolların kısa sürede açılacağını belirtti.
Karacabey-Bursa arasında buzlanma sebebiyle 20’nin üzerinde maddi hasarlı kaza meydana gelirken, Bursa-İzmir yolunun diğer güzergahında da 10 kadar kaza meydana geldi. Kazalarda can kaybı yaşanmazken, araçlarda binlerce YTL’lik hasar meydana geldi. Akşam saatlerinde Bursa-Karacabey-Mustafakemalpaşa-Susurluk kara yolunun trafiğe açık olduğu, Susurluk-Balıkesir yolunda ise araç trafiğine zaman zaman geçit verildiği öğrenildi. Karacabey-Bandırma Yolu Fevzipaşa Köyü yokuşu ise yoğun kar ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapatıldı.
Dün ve önceki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle Bursa’da ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Valilik, elverişsiz hava şartlarının devamı halinde bir değerlendirme yapacak.
Öte yandan Bursa Meteoroloji Müdürlüğü, don uyarısı yaptı. Halen hava sıcaklığının -3 derece olduğu Bursa’da gece hava sıcaklığının eksi 6 dereceye düşmesinin beklendiği, vatandaşların don olaylarına karşı tedbirli olmaları istendi. Kar yağışının Çarşamba öğle saatlerinden sonra Bursa’da etkisini yitirmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.