Kar etkisini gösterdi

Karacabey'de önceki gece başlayan yoğun kar yağışı dün 4 köy yolunun kapanmasına neden oldu. Mustafakemalpaşa'da ise 40 köye ulaşım sağlanamadığı kaydedildi.

Dün,Yarış, Güngörmez, Subaşı, Karakoca köylerine ulaşım sağlanamadığı bilgisini alan İl Özel İdare Müdürlüğü yoğun bir çalışma başlattı. 

Bursa'da dün sabah saat 09.00 itibarıyla kapalı köy yolu sayısının 61 olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Karacabey'de 4, Mustafakemalpaşa'da 40, Büyükorhan'da 5, Osmangazi'de 4, Keles'te 3, Nilüfer'de 3 ve İznik'te 2 köye ulaşım sağlanamadığını kaydetti. Çelik, kapalı köy yolu çalışmalarının aralıksız süreceğini söyledi.

Karacabey'de ulaşıma kapanan Yarış, Güngörmez, Subaşı ve Karakoca köylerinin dün öğlen saatlerinde ulaşıma açıldığı kaydedildi.

Karacabey Belediye Başkanlığı'na bağlı ekipler ise vatandaşların olumsuz koşullarla karşılaşmaması için çalışmalarını sürdürdü. Greyderler köy yolları ve ara yollarda biriken karları temizlerken, Destek Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tuzlama çalışmalarıyla don olayına karşı önlem almaya çalıştı.

Kar erken veda edecek

Daha önceki tahminlerde Pazar gününe kadar kar yağışı beklenen Karacabey'de bugünden itibaren güneşli hava hakim olacak. Aralık ayı boyunca başka kar yağmayacak. 2014 Ocak ayında ise ikinci kar yağışı başlayacak.

Hava sıcaklığının 10 dereceye kadar yükseleceği belirtilirken, 25 Aralık Çarşamba gününe kadar hava güneşli geçecek.

Meteoroloji Bursa İl Müdürlüğü'nün kapatılmasının ardından vatandaşları birçok kez yanıltan Bandırma Meteoroloji Müdürlüğü'nün bu tahmininin tutup, tutmayacağı ise merak konusu oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.