Kanıtlasın, başkanlığı bırakırım!

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Halit Türkkan, Otogar karşısında Küçük Sanatkarlar Sitesi’ndeki imar değişikliği için hiç kimseye söz vermediğini söyledi.
Türkkan, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla iddianın sahibi M. Feshi Kılıç’ı olayları çarpıtmaya çalışmakla eleştirdi. Belediye Meclis Üyesi Osman Çatak, İlçe Yönetim Kurulu üyesi Fikret Keskin ile birlikte yaptığı toplantıda konuşan Türkkan, basit yalanlarla gerçeklerin üzerinin örtülmek istendiğini ileri sürdü. Türkkan, “AK Parti İlçe Başkanı olarak hiçbir zaman ve hiçbir yerde bu şahsa söz vermedim. İddiaların sahibi ile iki ay önce evimin önünde karşılaştığımızda bu konu hakkında istekte bulundu. Ben de kendisine bu konuda kesinlikle yardımcı olamayacağımı ifade ettim. Bunun üzerine AK Parti’ye kayıtlı olduğunu söyledi ve isteğini yineledi. Hiç etik bulmadığım talep karşısında; “Hemen partiye gidelim, istifa dilekçenizi verin” dedim. O da kaydının Bitlis’de olduğunu ve 35-40 kişilik bir oy potansiyeli bulunduğunu söyleyerek, bizden inandığımız doğrulardan vazgeçmememizi istedi. “Bunların hiçbir önemi olmaz, istediğiniz partiye oy verebilirsiniz” diye karşılık verdim. Aramızda geçen bu konuşmaya o sırada yanımızda bulunan mahalle esnafı tanık oldu.” Eğer sözünün eriyse benim kendisine söz verdiğimi ispatlasın ilçe başkanlığını bırakırım” dedi.
Türkkan, kendisi dışında yönetim kurulu ve meclis üyelerinin söz verdiği şeklindeki iddiaların ise tamamen gerçek dışı olduğunu vurguladı. Türkkan, meclis üyelerinin hiç birinden böyle bir şey işitmediğini, mecliste yapılan oylamada da kimlerin söz verdiğinin ortaya çıktığını belirtti. Türkkan, “Basın ve Medyadan sorumlu Başkan yardımcısı Fikret Keskin bütün arkadaşlarla birebir konuşmuştur ve böyle bir söz verilmediği ortaya çıkmıştır. Bir iddia ortaya atıyorsan bunu kanıtlayacaksın. Varsa herhangi bir kanıtı açıklasın da görelim. Belediye meclis üyelerinin kendisine söz verdiğini söyleyen bu şahıs, kim kendisine söz vermiş açıklasın biz de öğrenelim” diye konuştu.
Türkkan, “Seni Karacabey’den sürdürürüm” şeklinde bir ifadesisin olmadığını da vurgulayarak, bu komik ithamın iddiadan öteye geçemeceğini söyleyerek, “Bu kişi ile yaşanan olay güvenlik kameraları tarafından çekilmiştir. Görüntülerde kimin kime ne söylediği apaçık ortadadır. Gerçekler mahkemede ortaya çıkacak” şeklinde konuşan Türkkan, yaşananlara açıklık getirdi.
Basın toplantısında ayrıca Belediye Meclis Üyesi Osman Çatak, söz konusu konu ile ilgili kendisine söz almaya gelen hiç kimse olmadığını söyledi. Çatak, konu hakkında yaptıkları toplantıda, buradaki imar değişikliğine izin verilmesi halinde bunun diğer sanayi bölgeleri için de istenebileceğine ve çok kötü örnek oluşturacağına dikkat çekti. Buranın örnek gösterilerek sanayi bölgelerinde içinden çıkılamayacak bir durumun meydana gelebileceğini belirten Çatak, bu bölgelerin amacı dışında kullanılmaya başlanabileceği için öneriyi red ettiklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.