Kaldırım işgallerine neden önlem alınmıyor?

 
Vatandaşlar, Belediye’nin neden görevini yapmadığını sorguluyor:
 
 
 
Karacabey’deki yaya kaldırım işgallerine hala çözüm bulunamaması eleştirileri arttırıyor. Belediye’nin vurdumduymazlığını sorgulayan vatandaşlar, bu konuya neden sessiz kalındığına bir anlam veremiyor.
Belediyenin yasa gereği yaya kaldırımları işgal eden, tabela koyan, seyyar satıcılık yapan, izinsiz stant çalışması yapan ve kaldırıma araç park edenlerin önüne geçmesi gerekirken, işgale göz yumması tepki topluyor.
Belediye’nin görevini yerine getirmesini isteyen vatandaşlar, kaldırımlarda yürüyemediklerini ve asfalttan geçen arabalar nedeniyle de zor anlar yaşadıklarını belirtti.
Karacabey’in en önemli sıkıntısı haline gelen kaldırım işgalleri, şehir içi trafik keşmekeşliği, park sorunu ve giderek bozulan yollar için yıllardır hiç bir şey yapamayan Belediye’nin kasasına giren milyonları nereye harcadığı sorgulanmaya başladı.
Belediye’nin bir türlü önüne geçemediği veya geçmek istemediği kaldırım işgali, park ve bozuk yollar konusundaki duyarsızlığı özellikle hasta, engelli, yaşlı yurttaşları ve bebekli kadınları çok zor durumda bırakıyor.
Yayalara ait kaldırımların işgal edilmemesi konusunda yasaları görmezden gelen Belediye’nin bu tavrı esnafların çok daha rahat hareket etmesine neden oluyor. ‘Nasıl olsa Belediye ses çıkarmıyor’ mantığıyla hareket eden birçok esnaf, her türlü malzemesini kaldırımlara koyarak göz göre göre işgal ediyor. En doğal hakkı olan kaldırımlardan rahatça yürüyemeyen yayalar ise, asfaltta inerek kendisine bir arabanın çarpmaması için kılı kırk yarıyor.
Kahve, lokanta, büfe, cafe gibi işyerlerinin kaldırımlara bıraktıkları eşyalar yetmezmiş gibi bir de inşaat malzemelerinden geçilmez duruma gelen yollardaki rezillik halkı canından bezdiriyor.
Kaldırımlarda rahatça yürümek istediklerini dile getiren vatandaşlar, “Artık bu işgallere son verilsin. Rahatça yürüyebileceğimiz bir şehir istiyoruz. Daha keyifli, daha sağlıklı bir yaşamı hak ediyoruz. Her geçen gün caddeler elimizden alınıyor. Kaldırımlar daralıyor. Yayalar sokaklardan çekiliyor. Yollar motorlu taşıtlara terk ediliyor. Şehirler onlar için tasarlanıyor. İnsanlara ait yaşam alanları yerine otoparklar yapılıyor. Çevre kirleniyor. Trafik artıyor. Gürültü dayanılmaz bir hal alıyor. Belediye artık mazeret üretmeden görevini yapmalı, kaldırımları işgalden kurtarmalıdır” şeklinde tepki gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.