Kahraman’dan 90. yıl mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kahraman, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet, ırk, din ve cemiyet farkı gözetmeksizin tüm vatandaşların paylaştıkları ve yararlandıkları siyaset rejimin adı olmuştur.

Tarihin hiçbir döneminde oldu bittilere boyun eğmeyen büyük Türk Milleti ve bağrından çıkan en büyük evlatlarından biri olan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde makus talihini yenmiş ve egemenliğin millete ait olduğu görüşüyle Cumhuriyeti yeni Türk Devleti'nin temel taşı yapmıştır.

Bugün bazı çevreler, milli mücadelemizi reddetmeseler de Atatürk'ü bu mücadelenin dışına atma, hatta onu küçültme, karalama çabası içindedir. Ancak bu çevrelerin çabalarının Milli Mücadelemizdeki benzer çevrelerin (Mandacı, işbirlikçi, aciz, korkak, teslimiyetçi) gayretleriyle paralellik göstermesi son derece anlamlıdır.

Yunan işgali ve ilerlemesini reddeden Batı Anadolu insanı, İstanbul hükümetinin sükunet tavsiye eden kararlarını dinlemeyerek bazı direniş heyetleri oluşturmuşlardır.

Memleketlerinin düşman çizmeleri altında çiğnenmesini asla kabul etmeyen vatanseverler öncelikle bölgesel kurtuluş hareketlerine girişmişlerdir.

Kendi küllerinden doğan ve Cumhuriyeti  kuran yüce Türk Milleti, yeni nesline 'Vatanına, bayrağına, milletine, Atasına ve Cumhuriyetine' sahip çıkmayı  unutturmayacaktır.

Bağımsız son Türk Devletini ülkesi ve milletiyle bölmeyi amaçlayan bir takım örgütlerin yüreklerden sökemedikleri Cumhuriyeti ve Atatürk'ü hafızalardan silme çabaları pek de yadırganmamalıdır.

Cumhuriyete sahip çıkma, Cumhuriyeti  sevmek, ülkesi ve milleti ile bütün olan 'Ne Mutlu Türküm Diyene” sözlerini bayrak bayrak dalgalandıran Atatürk sevgisi ile dolu, benlikleri, Atatürk ilkeleri ile yoğrulmuş Büyük Türk Milleti, onu he zamandan daha fazla aramakta ve sevmektedir.

Nice 90. yıllara.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.