Kafkas gösterisi büyüledi

Kafkas gösterisi büyüledi
Karacabey Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde sahne alan Kafkas Halk Dansları Topluluğu büyük alkış topladı.
Geceye, eski milletvekillerinden Şerif Birinç, eski belediye başkanlarından Fuat Mert, Mustafakemalpaşa Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Beysi, Susurluk Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çoşkun Günhan, Bursa, Biga, Bandırma, Eskişehir’den dernek yöneticileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.
 Gösterinin açılış konuşmasını yapan Karacabey Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Erol, Kafkasya kökenli vatandaşları birlik ve beraberlik içinde görmekten mutlu olduğunu belirtti. Erol, 2 Şubat Cumartesi günü yapılacak genel kurul toplantısının da aynı birliktelikle gerçekleşmesi dileğinde bulundu.
Derneğin, “Tanışma ve Kaynaşma Gecesi”nde Kafkas danslarının birbirinden güzel örneklerini sergileyen Kafkas Halk Dansları Topluluğu, yaklaşık 600 kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Profesyonel 40 kişilik dansçıdan oluşan Ritsa Kafkas Halk Dansları Topluluğu sahnede 2 saat gösteri yaptı. Gösteride Kafkas halk danslarından güzel örneklerin yanı sıra müzik dinletisi ve şiirler okuyan Ritsa Kafkas Halk Dansları Topluluğu büyük beğeni topladı. Amaçlarının kültürel zenginliklerine sahip çıkmak olduğunu söyleyen grup üyeleri, Türkiye’yi hak ettiği güzelliklerle karşı karşıya getirirken sahip oldukları kültürel zenginlikleri de ortaya koymak istediklerini söyledi.
Gecenin finalinde eski belediye başkanlarından Fuat Mert, Ritsa Kafkas Halk Dansları Topluluğu’na plaket takdim etti. Tiyatro gösteriyle izleyicilerin büyük beğenisini alan genç tiyatroculara ve yılın üyesi seçilen Sezai şafak’a da Dernek Başkanı İsmail Erol tarafından plaket verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.