Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Polikliniği ile Huzurevi önerisi!

Karacabey İşçi Partisi İlçe yöneticileri, yeni hastanenin hizmete girmesiyle boşalacak mevcut A ve B bloğun hangi hizmetlerde kullanılmasının daha doğru olacağını vatandaşlara sordu. 364 kişiyle yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaşan İşçi Partisi İlçe Saymanı Rahmi Öncü, A bloğun “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Polikliniği”, B bloğun ise huzurevi olarak hizmet vermesinin istendiğini söyledi.
Kamuoyu araştırmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Rahmi Öncü, “Yapımı devam eden hastanenin yatak sayısının yetersiz kalacağı öngörülüyor. Yaptığımız kamuoyu araştırmasında fikrine danıştığımız vatandaşlarımız, A bloğun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Polikliniği olarak hizmet vermesini öneriyor. Hastaneler yönetmeliğine aykırı olarak yapılan yeni hastanenin, çevresindeki olumsuz koşullar eleştiriliyor. Mezarlık manzaralı hastanenin, hasta psikolojinde yaratacağı etkilere dikkat çekiliyor. ‘Trafik ve gürültü kirliliğinden en azından çocuklarımızı ve doğum yapacak kadınlarımızı kurtaralım’ diyorlar.
Yeni hastane yetersiz kalacağından, Bursa’ya ve çevre ilçelere gidilmesi kaçınılmaz olacaktır. A bloğun, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Polikliniği olarak hizmet vermesi halinde yeni hastanenin yükü de azalacaktır. İşçi Partisi İlçe Örgütü olarak, bu polikliniğe, Çanakkale’de şehit düşen 15 yaşındaki çocukların anısına ithafen ‘Onbeşliler Karacabey Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Polikliniği’ adını öneriyoruz.
B blok ise küçük düzenlemelerle kamuya mal edilebilir. Mülkiyeti Belediye’ye ait olan bina, bedensel engelli, kimsesiz ve muhtaçlara huzurevi olarak hizmete açılabilir. Yıllardır böyle bir tesisin özlemini çeken ilçemiz, bunu fazlasıyla hak ediyor. Yeniden yaşam sevincine kavuşacak insanlarımızın, topluma katacağı daha çok şeyleri olduğu unutulmamalıdır” dedi.
Sivil toplum örgütlerine ve siyasilere çağrıda bulunan Rahmi Öncü, “Halkımız, ‘Üçlü olalım, güçlü olalım’ diyen AKP’ye bu şansı verdi. Büyük maliyetler gerektirmeyecek bu hizmetlerin yapılmaması için hiçbir mazeret yoktur. Meclisimizde temsil edilen ya da edilemeyen siyasi partilerimizce de bu konu sahiplenilmeli ve birlikte hareket edilmelidir.
Tüm kitle örgütlerini ve siyasi partileri bu önerinin yaşama geçirilmesi için ortak hareket etmeye çağırıyoruz. Sıralanacak tüm mazeretler yersiz ve geçersizdir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.