Jüriye kayırma tepkisi!

Jüriye kayırma tepkisi!
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilk ve ortaöğretim okulları arasında düzenlediği ‘Mehmet Akif Ersoy’ ile ‘İstiklal Marşı’ şiir okuma yarışmalarındaki sonuçlara isyan eden öğrenciler, jüriye kayırma yaptığı gerekçesiyle tepki gösterdi.
Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki programa Milli Eğitim Şube Müdürleri Emin Dingin ve Mehmet Aydın’ın yanı sıra, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Ortaöğretimler arası Mehmet Akif Ersoy’un anısına düzenlenen şiir yarışmasına İmam Hatip, Anadolu, Karacabey, İ.M.K.B. ile Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret Liseleri katıldı.
Mehmet Akif Ersoy’un birbirinden güzel şiirlerinin seslendirildiği yarışmada, İmam Hatip Lisesi’nden Yunus Boztepe birinci, Karacabey Lisesi’nden B.Fatma Atik ikinci ve Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret Lisesi öğrencisi Şule Balaban ise üçüncü oldu. Anadolu Lisesi ile İ.M.K.B. Meslek Lisesi ise dördüncülükle yetindi.
Programın ikinci bölümünde ise öğrenciler, ‘İstiklal Marşı’nı en iyi okumak için yarıştı. Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Karacabey Lisesi, İ.M.K.B. Meslek Lisesi ve Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret Lisesi öğrencileri tüm yeteneklerini ortaya koydu.
Yarışma sonunda Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret Lisesi’nden Şule Balaban birinci olurken, İ.M.K.B. Meslek Lisesi’nden Ballı Seda Çinoğlu ikinci ve Karacabey Lisesi’nden Burcu Fatma Atik ise üçüncülükle yetindi. Yarışmada Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu.
Sonuçların açıklanmasının ardından hak ettikleri derecenin verilmemesinden yakınan bazı öğrenci ve öğretmenler isyan ettiler.
Öğretmenlerin ve öğrencilerin tepkileri karşısında açıklama yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın önderliğindeki jüri, yarışmalarda konuya hakimiyet, beden dili, vurgu, tanımlama ve diksiyon gibi kriterleri göz önünde bulundurduklarını kaydetti. Ancak Aydın’ın açıklamaları salondaki bir çok dinleyiciyi tatmin etmedi.
İlköğretim Okulları arası düzenlenen ‘Mehmet Akif Ersoy’ şiir yarışmasında Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Miraç Türken birinci olurken, Atatürk İlköğretim’den Cemre Ece Bayraktar ikinci ve Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu’ndan Mine Gerçik ise üçüncü oldu.
İstiklal Marşı konulu şiir yarışmasında, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Şeyma Durmaz birinciliği elde ederken, Cumhuriyet İlköğretim’den Kader Baykal ikinci oldu. Öztusan İlköğretim Okulu’ndan Damla Şen ise üçüncülükle yetindi.
Karacabey Merkez’den 10, köylerden de 5 ilköğretim okulu öğrencilerinin sergiledikleri performans alkış alırken, yaşanan coşku ise görülmeye değerdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.