Jandarmadan hayvan hırsızlarına geçit yok

Mustafakemalpaşa Jandarma Komutanlığı, yaptığı bir dizi operasyon sonucu Melikköy’ünden 15 küçükbaş hayvan çalan 4 kişiyi yakaladı.
Mustafakemalpaşa Jandarma Komutanlığı, yaptığı bir dizi operasyon sonucu Melikköy’ünden 15 küçükbaş hayvan çalan 4 kişiyi yakaladı. Firar eden bir kişinin ise aranmasına devam ettiği bildirildi.
Mustafakemalpaşa’da giderek artan hayvan hırsızlığına karşı denetimlerini sıklaştıran İlçe Jandarma Komutanlığı, yaptığı başarılı bir operasyon sonucu küçükbaş hayvan çalan bir çeteyi daha çökertti.
Bir süre önce Güllüce ve Ömeraltı köylerinden çaldıkları hayvanları satmak için hareket geçen 6 kişiyi suçüstü yakalayan Mustafakemalpaşa Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptığı gece operasyonuyla Melikköy’ünden 15 küçükbaş hayvan çalan 4 kişiyi daha yakaladı.
Mustafakemalpaşa Melikköy’ünden İbrahim Aslan’a ait küçükbaş hayvan ağılından 15 adet koyun çalındığı bilgisine ulaşan Jandarma ekipleri, hırsızların yakalanması için 28 Mart 2008 günü saat 01.30 sıralarında operasyon başlattı.
Yaklaşık 3 saat süren operasyonda Selçuk K. (20) ve Necati Ü. (23) isimli şahıslar çaldıkları 15 küçük baş hayvan ile birlikte 16 EBM 77 plakalı Ford Pikap içerisinde yakalandı.
İki şüphelinin Orhaniye köyü çiftlik mevkiinde bulunan orman içerisindeki bölgeden kaçmak isterken Jandarma devriyesi tarafından durdurularak yakalandığı öğrenildi. Aynı bölgede aramalarını sıklaştıran Jandarma ekipleri, hırsızlık olayına karışan Onur Ö. (25)’yü de gece saat 04.00 sıralarında civarda bulunan bir dere içerisinde suyun içine saklanmış bir şekilde yakalayarak gözaltına aldı.
Hırsızlık olayını planladığı tespit edilen ve olayda gözcülük yaptığı öğrenilen Kenan K. (25) ise 16 GU 951 plakalı gri renkli Hundai marka araç ile Devecikonağı istikametine kaçtığı sırada, Çardakbelen köyü girişinde yakalandı. Jandarma tarafından olaya karıştığı tespit edilen fakat firar eden Serdar N. (29)’nin ise yakalanması için araştırmaların artarak sürdürüldüğü bildirildi.
Jandarmada gözaltına alınan Selçuk K., Necati Ü., Onur Ö. ve Kenan K. isimli şahıslar düzenlenen evrakla birlikte dün Adliye’ye sevk edildiler. 4 sanık çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.