İzgü, imza gününde okuyucularıyla buluştu

İzgü, imza gününde okuyucularıyla buluştu
Karacabey Kültür Sanat Derneği’nin davetlisi olarak ilçeye gelen Türk mizah edebiyatının en önemli isimlerinden Muzaffer İzgü, büyük ilgi gördü.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde okuyucularıyla buluşan Muzaffer İzgü’nün imza gününde, kitapseverleri gelecek adına umutlandıran bir izdiham yaşandı.
ŞKYM’de kurulan stantda İzgü’nün kitaplarına hücum eden  okuyucuları, yazarla tanışmanın mutluluğunu  da yaşadı. İzgü’nün ŞKYM’ye gelemesiyle yer yerinden oynarken, özellikle hikayelerini severek okuyan çocuklar ünlü yazar Muzaffer İzgü’nün etrafını sardı.
İmza gününde kısa bir konuşma yapan Hüseyin Taşçatan, salonu dolduran öğrencilere ve Karacabeylilere Muzaffer İzgü’yü tanıttı.
Taşçatan tarafından sahneye davet edilen İzgü, hayatından kısa anılar anlatarak, dünden bugüne yaşadıklarını çocuklara anlattı. Çocuklara bol bol kitap okumayı tavsiye eden İzgü, fakirlik içinde geçen yaşamında ilk kitabını okumasıyla başlayan tutkunun daha ilkokul çağında yazarlığa dönüşmesini anlattı. İlerlemiş yaşına karşın oldukça dinç gözüken İzgü, yazdığı 132 kitabın çok okumak ve hayal kurmanın sayesinde ortaya çıktığını vurguladı. İzgü, okuyan toplumların daha hızlı geliştiğini ve bilgisiz toplumlar üzerinde hakimiyet sağladığına dikkat çekti. Çocukların sorularını da içtenlikle yanıtlayan İzgü, daha sonra okuyucularının kitaplarını imzaladı. İzgü’ye kitap imzalatmak için yarışan minikler ise ara sıra izdihama neden oldular.
Gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldığı gözlenen İzgü, ŞKYM’deki imza gününün ardından Önder Eren’in işletmeciliğini yaptığı Masal Aile Çay Bahçesi’nde kendisi için hazırlanan programa katıldı.
MUZAFFER İZGÜ Kimdir?
1933’de Adana’da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren bulaşıkçılık, garsonluk, pamuk işçiliği. seyyar satıcılık gibi çeşitli işlerde çalıştı. Diyarbakır İlköğretmen Okulu’nu bitirdi. Çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. 1979’da emekliye ayrılarak sadece yazılarıyla ilgilendi. İlk mizah yazıları Akbaba dergisinde yayınlandı. Özel tiyatrolarda oynanan, radyolarda yayınlanan oyun ve skeçleriyle ün yaptı. Ulusal ve uluslararası düzeyde pekçok ödül kazandı. Eserlerinde güldürmekten çok düşündürmeyi amaçlar. Toplumsal çarpıklıklara sınıfsal açıdan bakarak Anadolu insanının sorunlarını kara mizah yöntemiyle yansıtır.
ESERLERİ
 ÖYKÜ-MİZAH: Bando Takımı (1975) Donumdaki Para (1977) Deliye Her Gün Bayram (1980) Sen Kim Hovardalık Kim (1980) Her Eve Bir Karakol (1980) Devlet Babanın Tonton Çocuğu (1981) Lüplüp Makinesi (1982) Kasabanın Yarısı (1982) Demokrasimiz Kaç Para Eder (1988) ROMAN: Gecekondu (1970) İlyas Efendi (1971) Halo Dayı (1973) OYUN: Karadüzen (1971) İnsaniyettin (1972) Reçetesi Peçete (1974) Utanmıyorum Üşüyorum (1975) ÇOCUK KİTAPLARI: Bülbül Düdük (Çocuk romanı, 1980) Ekmek Parası (1979) Çizmeli Osman (1980) Pazar Kuşları (1980) Uctu Uçtu Ali Uçtu (1980) ÖDÜLLERİ 1977 Nasrettin Hoca Gülmece Öykü Yarışması’nda üçüncülük, “Hıdır Baba” öyküsüyle 1977 Milliyet Sanat Dergisi Gülmece Öyküsü Yarışması’nde ikincilik, “Anayasa Hangi Anayasa” öyküsüyle 1978 Türk Dil Kurumu Öykü Ödülü, Donumdaki Para ile 1980 Bulgaristan Altın Kirpi Gülmece Ödülü, Bülbül Düdük ile

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.