İyi olan kazansın

Köyler Ligi'nde heyecan başladı

Karacabey'de Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kaymakamlık Süt Birliği Kupası Köyler Ligi Futbol Turnuvası”nda heyecan başladı.

            Ortasarıbey ve Sultaniye'de önceki gün yapılan görkemli açılışlar sonrası birbirinden güçlü takımlar futbolseverlere zevkli karşılaşmalar izletti.

            AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı ile Kaymakam Dursun Balaban'ın da katıldığı açılış törenlerinde, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Şoförler Odası Başkanı Ramazan Bay, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Emir, köy muhtarları ve çok sayıda futbolsever yer aldı.

            Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, şehitler adına saygı duruşu yaptırdıktan sonra köyler arasındaki kardeşliğin pekişmesi ve amatör sporun yaygınlaşması amacıyla yapılan organizasyon öncesi tüm takımlara başarı dileklerinde bulundu. Sağlam, turnuvaya katılan tüm takımların oyuncularından centilmenliği öne çıkarmasını istedi ve “Skor değil, spor için mücadele edin” dedi.

            Köyler Ligi'ne verdiği büyük katkılarla takdir toplayan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, turnuvanın Türkiye genelinde örnek alındığını belirtti. Köyler Ligi'ne destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Erdem, sporun centilmence yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Teröre lanet yağdı

Hakkari ve Bitlis'te hain saldırılar sonucu kanlı terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 24 Mehmetçiğin acısıyla kavrulduklarını açıklayan AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, ülke olarak sağduyulu olmak gerektiğini söyledi.

            Köyler Ligi futbol organizasyonun birlik ve beraberliği sağlaması açısından önemli olduğunu kaydeden Matlı, emeği geçen herkese teşekkür etti.

            Kaymakam Dursun Balaban da hain terör saldırılarından duydukları üzüntüyü dile getirdi. “Milletimizin başı sağolsun” diyen Balaban, ülkenin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu vurguladı.

            Köyler Ligi'nde mücadele eden takımlara başarı dileyen Kaymakam Balaban, “Tüm sporcularımızdan centilmence mücadele etmelerini bekliyorum” diye konuştu.

            Balaban'ın konuşmasından sonra ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan gösteri maçı yapıldı. Karşılaşmanın başlama vuruşunu ise Milletvekili Önder Matlı, Kaymakam Dursun Balaban ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem yaptı.

            Bu arada Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, Hotanlı Köyü Futbol Sahası'nın ışıklandırılması halinde turnuvalarda kullanılmak üzere ambulans sözü verdi. Özseçen'den gelen bu müjdeli haber, katılımcıları oldukça mutlu etti.

            Kıran kırana maçlar!

Açılış törenleri sonrasında, Cumartesi ve Pazar günleri Köyler Ligi'nde 8 maç oynandı. Turnuvanın açılış maçlarında Beylik, İsmetpaşa'yı 3-2, Sultaniye'de Taşlık'ı 3-1 yenerek iyi bir başlangıç yaptı. Cumartesi günü oynanan diğer iki maçta Bakırköy ile Yenisarıbey 1-1 berabere kalırken, Akçakoyun Akhisar'ı 3-1'le geçti.

            Pazar günü Ortasarıbey ve Sultaniye sahalarında saat 12.00'de başlayan iki maçta Yenikaraağaç-Ortasarıbey (A) ve Keşlik-Subaşı karşılaşmalarında kazanan olmadı. İki maç da 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

            Diğer taraftan saat 14.00'te başlayan mücadelelerde Gönü, Harmanlı'yı 5-2, Sazlıca da Ortasarıbey (B)'yi 4-0 yenerek farka gitti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.