İtfaiye son sistem kurtarma aracı

Karacabey Belediyesi İtfaiye filosuna teşviklerle alınan 2008 model kurtarma aracı eklendi. İtfaiye’nin ihtiyacı doğrultusunda özel olarak dizayn edilen araç, Türkiye’nin ilk çift kabinli kurtarma aracı ünvanına sahip olurken, teşviklerle alınan araçtan KDV tasarrufu da sağlanmış oldu.
Belediye Başkanı Ergün Koç döneminde ekonomik ömrü sona eren tüm araçların yerine yenileri satın alınırken, birçok araç için teşvik belgesi kapsamında önemli boyutta KDV tasarrufu elde edildiği açıklandı. Son araçta bu rakam 30 bin YTL. civarında. Önceki gün Belediye’ye teslim edilen ve komplike özellikleriyle ön plana çıkan aracın katılımıyla itfaiye parkındaki araç sayısı, üçü merdivenli olmak üzere 6’ya ulaştı. Karacabey Belediyesi’nin itfaiye filosu diğer ilçelere göre güçlü bir konuma yükseldi.
Kuruma ait çeşitli bölümlerde kullanılan araçların modernizasyona tabi tutulduğunu açıklayan Belediye Başkanı Ergün Koç, 2008 model itfaiye ve kurtarma aracının klasik özelliklerinin yanında farklı işlevlerle donatıldığını bildirdi. Koç, altı tonluk krom su tankı, güç ünitesi, 250 kg.’lık tam otomatik kuru kimyevi toz ünitesi ve 400 kg.’lık köpük tankının dışında, altı personelin aynı anda göreve gitmesine imkan veren çift kabinli aracın tam donanımlı bir kurtarma aracı olduğunu dile getirdi. Koç, “Su pompasının alçak ve yüksek basınçlı olması, Hollanda yapımı kesme, açma ve teleskopik gerdirme pistonu ile yanlarında 46’şar metrelik çift taraflı tabancalı hortumları ve teleskopik aydınlatma sistemi gibi farklı işlevleri var. Bu nitelikleriyle birlikte, yangın haricinde elektronik vinç özelliği bulunmaktadır. Böylece, trafik kazalarıyla, doğal afetlerde bu aracı kullanılabileceğiz. Örneğin, beş tonluk bir aracı olay yerinden çekebilmektedir”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.