İstiklal Marşı’nın 87. yılı kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 87. yıldönümü kutlandı
“İstiklal Marşı”nın milli marş olarak kabul edilişinin 87. yılı ülke genelinde olduğu gibi Karacabey’de de kutlandı.
Karacabey Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin hazırladığı “İstiklal Marşı’nın Kabulünün 87. Yıldönümü Anma Programı” Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Törenin açılış konuşmasını yapan Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Remzi Çerşit, “Kurtuluş savaşı ile sadece vatan toprakları kurtulmamış, modern ve çağdaş Türkiye Cumhuriye-ti’nin de temelleri atılmıştır. Geçmişte gösterdiğimiz birlik ve beraberliği bu günde göstermeliyiz.  12 Mart 1921’de kabul edilen İstiklal Marşı’nın yerini bu güne kadar yazılan hiçbir eser dolduramadı” diye konuştu.
Daha sonra Edebiyat Öğretmeni Mehmet Ali Peker, Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı ve edebi kişiliği üzerine bir konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sahnelediği “İstiklal Marşı” adlı piyes oynandı. Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazışını ve eserlerinden örnekler verildiği oyun büyük alkış aldı. Oyunun ardından Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin hazırladığı İstiklal Marşı’nın Kabulünün 87. Yıldönümü Anma Programı sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.