Issız Han turizme kazandırılıyor

Karacabey Seyran Köyü'nde 1394 yılında yapılan Osmanlının ilk dönem mimarilerinden Issız Han'ın otel olarak hizmet vermesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

İpek Yolu üzerinde bulunan ve yolcuların serinlemek için girdiği han, geçmişin izlerini taşıyacak, ziyaretçiler 2013'te uyuyup 1394'e uyanacak. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2007 yılında restore edilen ve 2009 yılından bu yana atıl halde bekletilen Issız Han'ın otel olarak işletilmesi için başlatılan girişimler devam ediyor. Restore edildikten sonra ihaleye çıkarılan ve özel bir firma tarafından alınan Issız Han'ın otel ve restoran olarak turizme kazandırılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Geçmişte yolculara parasız yiyecek, içecek ve yatacak yer olarak hizmet verilen Issız Han, geçmişle gelecek arasında köprü görevi üstlenecek. Uluabat Gölü'nün hemen kıyısındaki Gölkıyı Köyü'nün dibinde bulunan Issız Han için özel bir proje hayata geçiriliyor. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve yolcuların serinlemek için girdiği ve ziyaret ettiği bir yer olan han, geçmişin izlerini bugüne taşıyacak.

Proje Uzmanı Tijen Yener, çok kısa zamanda Issız Han'ın turizme kazandırılacağını belirtti. Kapıdan içeriye girildiği andan itibaren bin 300'lü yılların ihtişamının hissedileceği bir çalışmaya imza attıklarını belirten Yener, "Burası için çok özel ve güzel bir çalışma yapıyoruz. Çalışanların kıyafetlerinden tutun da kullanılacak malzemelere kadar her şey geçmişe uygun yapılıyor. 2013'te uyuyup 1394'e uyanacaksınız" diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.