İspat yoksa iddiaları ciddiye almıyoruz!

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şube Başkanı Haluk Aka, geçtiğimiz hafta yerel bir gazetede çıkan köşe yazısına yanıt verdi.
    Söz konusu yazılanların asılsız iddia ve iftiralardan ibaret olduğuna dikkat çeken Aka, “ADD, Ulu önderimiz Mustafa Kemal'in düşüncelerini, ulusumuza kazandırdığı kazanımları korumak, bunları topluma yaymak ve kurduğu bağımsız, demokrat, laik cumhuriyetin sonsuza dek yaşatılması amacıyla kurulmuştur.
    Bu derneğe saldırmak hiçbir Türk evladına yakışmaz. Asılsız iddialarla insanlara iftira atmak, elinde herhangi bir bilgi ve belge olmadan sadece insanları karalamak ve kendi reklamını yapmak aydın ve Atatürkçü bir insana asla yakışmaz. Böyle ucuz siyaseti değerli Karacabey halkı kabul etmeyecektir.
    Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı olarak bu iddiaları ortaya atan kişilerden ispat bekliyoruz. İspatlayamadıkları takdirde bu çirkin iddialarla birlikte kendilerinin de tüm kamuoyunun nezdinde bir inandırıcılığı kalmayacaktır ve ucuz siyaset oyunları bozulacaktır.
    Yönetim kurulumuzun veremeyeceği hesap yoktur ancak, sorulan soruların aslı olmadığı için ispatlamamız gereken bir şey de yoktur. Üstüne basa basa ısrarla şunu söylemek istiyorum; bu iddialar ispatlanmalıdır. Kamuoyu şunu çok iyi bilmelidir ki kimseye ADD üzerinden reklam yaptırmayacağız.
    Hatırlayacağınız üzere Karacabey'imizde 17 Nisan tarihinde derneğimizin yeni yerinde açılışını yapmış ve tarihinin en güzel günlerini halkımızla paylaşmış bulunmaktayız. Bu dayanışma etkinliğine Genel Başkanımız Sayın Tansel Çölaşan da katılarak iyi dileklerini ve memnuniyetlerini sunmuştur.
    Sevgili Karacabeyliler siz de çok iyi biliyorsunuz ki birileri laf, birileri iş üretir. Bu yapılanlar bizim yönetim kurulu olarak emeğimiz ve alın terimizdir. Kimsenin buna karaçalmasına izin vermeyeceğiz. Derneğimize üye dahi olmayan ve böylesine gerçekten uzak iddialarla karşı karşıya geldiğimiz kişilere gerekirse tüm hukuki yolları kullanacağımızı bildirmek isteriz. “Çamur at, yapışmazsa izi kalır” mantığı bu ülke de yapılacak siyaset ve gazeteciliğin en ucuz, en basit olanıdır. Eleştiriye tabi ki açığız ancak iftira boyutuna geçerse bu eleştiriler o zaman yapılan haksızlıklara tüm Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ile birlikte tepki gösteririz.
    Yönetim kurulu olarak desteklerini bizden esirgemeyen tüm Atatürkçülere ve Karacabeylilere teşekkür ediyoruz” şeklinde sözlerini bitirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.