İsmetpaşalı Teğmen artık serbest!

Poyrazköy davasında iki tahliye:
*Poyrazköy davasında tutuklu yargılanan İsmetpaşa Köyü’nden Teğmen Faruk Akın tahliye edildi. Akın’ın serbest kalması başta yakınları olmak üzere İsmetpaşa Köyü’nde büyük sevinç yarattı.
Kafes Eylem Planı ve Amirallere Suikast davası ile birleştirilen “Poyrazköy” davasının 18. duruşmasında tutuklu sanık teğmenler İsmetpaşalı Faruk Akın ile arkadaşı Sinan Efe Noyan tahliye edildi.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün görülen davanın duruşmasına 8'i bu davadan,  diğer 8'i de başka suçlardan tutuklu sanık ile 10 tutuksuz sanık katıldı.
Teğmenler Akın ile Noyan, atılı suçların mahiyeti, atılı suçlar yönünden yasada öngörülen cezaların sınırları ve tutukları kaldıkları süre gerekçe gösterilerek tahliye edildi.
Mahkeme, sanıklara yurt dışı çıkışı yasağı da getirdi. Davanın bitmesinde sonra Cezaevine götürülen sanıkları, yakınları alkışlarla uğurladı. Cezaevi aracında bulunan sanıklar da yakınlarına el sallayarak karşılık verdi.
Teğmen Akın’ın tahliye edilmesi başta ailesi ve yakınları olmak üzere İsmetpaşa Köyü’nde büyük sevinç yarattı.
Teğmen Faruk Akın'ın babası Faik Akın, her zaman adalete güvendiklerini belirterek, tahliye kararıyla büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.
Oğlunun suçsuzluğuna başından beri inandığını kaydeden baba Faik Akın, “Gerçeğin er ya da geç ortaya çıkacağını biliyorduk. Oğlumun masum olduğuna inancım her zaman tamdı. Tahliye kararını duyduktan sonra hayatımızın en mutlu anlarını yaşadık. Adaletin yerini bulmasına çok sevindik” şeklinde hislerini paylaştı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.