İşgalin böylesi!

İşgalin böylesi!
Karacabey’de bir türlü önlenemeyen kurallara uymama alışkanlığı alabildiğine devam ederken, sıkıntısı çokça yaşanan trafik kaosu giderek büyüyor.
Sayı olarak Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir araca sahip olan Karacabey’de, belediyenin otopark alanları oluşturamaması nedeniyle, kaldırımlara ve işlek caddelere park alışkanlığı giderek artıyor. Özellikle yasak olan yerlere araçlarını bırakmakta hiçbir sakınca görmeyen vatandaşlar bir çok sokakta ulaşımın aksamasına neden oluyor.
Araçlarını park edecek yer bulamayan birçok vatandaş, şehrin merkezindeki Katlı Otopark’a da yönlendirilemiyor. Durum böyle olunca da Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Bulvarı otopark olarak kullanılmaya başlandı. Meydanın hemen her yerini dolduran araçlar çirkin bir görüntü oluştururken, vatandaşların da yürümelerini engelliyor. Bu duruma ise yetkililerin ilgilisiz kaldıkları gözleniyor.
Karacabey’in merkezindeki Belediye, Adliye Binası, Kaymakamlık, Nüfus Müdürlüğü gibi resmi daireler ve bankalar, seyyar satıcılar ve boyacıların yanı sıra, son günlerde özel ve resmi kurum araçlarının da işgaline uğruyor.
Karacabey Belediyesi’nin denetimindeki meydan ve sokaklardaki yaya kaldırımı işgalinin önlenmesi için meclis kararı olmasına karşın, uygulanmaması, düşündürücü bulunuyor.
Meydan, birçok aktivitenin burada yapılmaya başlanmasıyla şehrin aynası konumunda. Meydana hiçbir yatırımı olmayan Belediye ise yıllardır amacı dışında kullanılan meydandaki işgali önlemede etkisiz hale geldi. Araçlar, satıcılar ve boyacıların iç içe girdiği meydanda yürümek neredeyse imkansız. Hatta özürlü vatandaşların tekerlekli arabalarıyla kaldırımdan inerek bir caddeden bir caddeye geçmek için kullanabileceği yerler bile işgal altında. Modernleşme yolunda büyük adımları üç beş ağaç dikmeye başlayan Belediye Başkanı Ergün Koç, başka yerde uygulanan önlemlerden habersiz. Fransa görme fırsatı bulan ve uygulamalarını bunlara dayandıran Başkanın böyle bir görüntünün oluşmasına seyirci kalması vatandaşlar arasında şaşkınlık yaratırken, meclis kararlarının uygulanmamasıyla suç işlendiği hatırlatılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.