İşcan’dan Başkan Özkan’a tam destek!

AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan Belediye Başkanı Ali Özkan ile aralarında bir sorun olmadığını ve yerel seçimlerde bir kez daha aday gösterilmesi halinde kendisine tam destek vereceklerini söyledi.
Geçtiğimiz hafta Bursa’da basına kapalı gerçekleşen ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Salih Koca’nın bizzat katılımıyla 17 ilçe başkanıyla yapılan görüşmeyi değerlendiren AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, başta yerel seçimler olmak üzere gündeme dâhil açıklamalarda bulundu.
Belediye Başkanı Ali Özkan’a her zaman güvendiklerinin altını çizen İşcan, önümüzdeki yerel seçimde aday gösterilmesi halinde AK Parti İlçe Teşkilatı olarak arkasında duracaklarını yineledi.
AK Parti’nin seçimlere her zaman hazır olduğunu vurgulayan İşcan, “Çalışmalarımızı yarın seçim olacakmış gibi yapmaktayız. Seçimlere hazır tek partiyiz. Temayül ilk defa olan bir çalışma değildir. Hem ilçe başkanı olarak benimle alakalı ve hem de Karacabey Belediye Başkanımızla alakalı koordinatörlerimiz tarafından daima en iyi hizmeti verebilme adına çalışmalar yapılmaktadır. Bu partimizin genel bir kuralıdır. Yerel seçimlerin alt yapısını oluşturmak için bu tür çalışmalar partimizde her zaman yapılmaktadır. Bu olağandır. Bu Sayın Belediye Başkanımıza has bir şey değildir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’mızda ve 17 ilçemizde de aynı çalışmalar yapılmaktadır.” dedi.
İktidarı temsil etmesinden dolayı Karacabey’de AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan daha üst bir makamın olmadığını vurgulayan İşcan, bu noktada önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Belediye Başkanı Ali Özkan ile kendisi ve teşkilatı arasında herhangi bir uyumsuzluğun söz konusu olmadığını belirten İşcan, “AK Parti İlçe Başkanı olarak Karacabey’de en yüksek makamda bulunmaktayım. Dolayısıyla Karacabey Belediye Başkanımızda bizim belediye başkanımızdır. Şahsımın Belediye başkanlığına adaylığı söz konusu değildir. Teşkilatımızda, Belediye Başkanımızla alakalı herhangi bir sıkıntımız ve düşünce farklılığı yoktur. Teşkilat olarak Sayın Özkan’ı başarılı bulduğumuzu söylemek istiyorum. Dolayısıyla Ali Başkanımızla aktif siyasete başlamış bir siyasetçi olarak arkasından kuyu kazacak, entrika çevirecek bir fotoğrafın içerisine kesinlikle girmem. Onunla alakalı menfi bir organizasyonun içinde bulunamayız. Partimizdeki siyasi kültür gereği beraber olduğumuz arkadaşlarımızla kesinlikle çatışmayız. AK Parti İlçe Başkanı olarak görevim, Karacabey’de bu siyasi kültürü temsilen birlik ve beraberliği sağlayıp ilçemize en iyi hizmeti vermektir.
Önümüzdeki yerel seçimde yeniden aday gösterilmesi halinde Sayın Özkan’a desteğimiz tam olacaktır. AK Parti’de rakip siyaset yoktur. Birlik ve beraberlik vardır. Bizim bir davamız var. Bizim için davamız önemlidir. Bu dava bizi aşan bir öneme sahiptir. Davamızı en iyi şekilde temsil edebilmek için Belediye Başkanımız Ali Özkan’la, İlçe Başkanlığı olarak her zaman bir ve beraberiz.
Karacabey’de politika değil siyaset üretmeye çalışıyor ve siyasi kültürümüze katkı koymak için mücadele ediyoruz. Fakat bir kısım çevrelerce çıkarılan maksatlı söylemlerinde farkındayız. Bu söylemlere karşın süreci sükunetle takip etmekteyiz. Biz AK Parti ailesi olarak en ufak bir rüzgârda sağa sola savrulacak bir aile değiliz” ifadelerini kullandı.
Aday adaylığı sürecine de değinen İşcan, “Bu süreç, tüm Türkiye’de olacağı gibi Karacabey’de de yaşanacaktır. Yapılan tüm istişareler ve temayüller sonucunda teşkilatımız bir aday belirleyecektir.Teşkilatımız hangi adayı belirlerse, bizde o adayın arkasında durarak, Karacabey’de AK Parti olarak belediye başkanlığını yeniden kazanacağımıza yürekten inanıyorum.” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.