İş dünyasında seçim heyecanı

İş dünyasında seçim heyecanı
Karacabey iş dünyası 1 Şubat’ta yapılacak KTSO ve 28 Ocak’ta yapılacak Ticaret Borsası seçimlerine kilitlendi. KTSO Başkanı Özer Matlı’nın tekrar seçilmesi kesin gözüyle bakılırken, Borsa seçimlerinde Ekrem İşcan ile Yusuf Hoşbaş’ın yarışması bekleniyor.
Ticaret Borsası seçimlerinde 180 kayıtlı üyeden 163’ünün oy kullanacak. Borsa üyeleri 28 Ocak Çarşamba günü sabah 09:00’da başlayacak seçimde 14 kişilik Meclis üyesini seçecek. Seçilen 14 Meclis Üyesi, daha sonra kendi arasında Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı’nı seçecek.
Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri de 01 Şubat Pazar günü saat 09.00′da başlayacak seçimde yeni yönetimini belirleyecek. 893 kayıtlı üyenin oy kullanması beklenen seçimlerde 8 meslek komitesi 20 meclis üyesini belirleyecek. NACE kriterlerine göre yeniden şekillenen meclis komitelerinin sayısı 5’ten 8’e çıkarken, 13 olan meclis üye sayısı da 20’ye yükseldi.
Borsa ve Sanayi Odasında Meclis üyeliği ve Başkanlık için kulis çalışmaları hızlanırken, iki sivil toplum örgütündeki seçim heyecanı yaklaşan yerel seçimlerin gölgesinde kaldı. Borsa seçimlerinde Ömer İşcan’a Yaş Sebze ve Meyve Hali’ndeki esnafın ve farklı iş kollarının büyük destek vermesi bekleniyor. Seçimin ikinci listesinin Yusuf Hoşbaş cephesinden geleceği belirtilirken, Borsa’da çok adaylı bir seçim yaşanacağı kaydedildi.
Ticaret ve Sanayi Odası’nda Önder Matlı’ya olan destek biraz daha güçlenirken, KTSO’da ikinci bir listenin çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.