İnternet kafelere ‘veli’siz girilmeyecek

İnternet kafelere ‘veli’siz girilmeyecek
İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konuldu. Yönetmelikle, internet toplu kullanım sağlayıcıları (internet kafe) ve ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülükleri ve sorumlulukları ile denetimlerine ilişkin esas ve usuller düzenlendi.
Yönetmelikte, internet toplu kullanım sağlayıcılarının (internet kafe işletmecisi) yükümlülükleri, ”Konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri almak” ve ”İç IP Dağıtım Loglarını elektronik ortamda kendi sistemlerine kaydetmek” şeklinde yer alırken, ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülükleri şöyle sıralandı:
”Mülki idare amirinden izin belgesi almak. Konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri almak.Başkanlık tarafından onaylanan içerik filtreleme yazılımını kullanmak. Erişim sağlayıcılardan sabit IP almak ve kullanmak.”
12 YAŞINDAN KÜÇÜKLER DENETİM ALTINDA
Yönetmeliğe göre, işyerlerine 12 yaşından küçükler ancak yanlarında veli veya vasileriyle girebilecek. 15 yaşından küçükler yanlarında veli veya vasileri olmadan saat 20.00’den sonra işyerlerine (internet kafelere) alınmayacak.
Ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarına, yönetmelikte belirtilen yükümlülüklerine aykırı hareket ettiklerinin belirlenmesi durumunda mülki idare amiri tarafından 3 bin YTL’den 15 bin YTL’ye kadar idari para cezası verilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.