İnternet düzenlemesinde değişikliğe gidilecek

Yeni internet yasası ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yasa ile ilgili Meclis’te muhalefet partileri ile görüştü.
Sonrasında ise kameraların karşısına geçti ve yeni internet yasasında bazı değişikliklerin gündemlerinde olduğunu söyledi.

İlk değişiklik trafik bilgileri ile ilgili.

Bakan Elvan, “Trafik bilgilerinin mahkeme kararı olmaksızın hiçbir şekilde verilemeyeceğine dair bir düzenleme olacak. Trafik bilgileri herhangi bir şekilde kullanılmak isteniyorsa mutlaka mahkeme şartı aranacak. Trafik bilgisinde taraflara ilişkin İP adresi başlama bitiş süreci internet süresine başlama bitiş süreleri. Abone kimlik bilgileri aktarılan veri miktarı bununla sınırlı tutuyoruz.” dedi.

Lütfi Elvan ikinci değişikliğin ise TİB ile ilgili olacağını söyledi.

Bakan Elvan, “Yeni düzenleme ile yine TİB başkanı herhangi bir özel hayatın gizliliği sözkonusu olduğu halde gelişmesi sakınca buluna hallerde yine engelleme yapacak Anayasa’da belirlenen husus ile 24 saat içinde sulh ceza mahkemesine başvuracak. Mahkeme kararına göre TİB başkanı gereken uygulamayı gerçekleştirecek. Mahkeme engelleme kaldırmasına hükmediyorsa kaldırılacak engelleme devam diyorsa engelemeye devam edilecek” diye konuştu.

Ulaştırma Denzicilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yeni internet yasasında yapacakları değişiklik için kanun teklifi vereceklerini söyledi.

KANUN TEKLİFİ TBMM BAŞKANLIĞINA SUNULDU

AK Parti’li bazı milletvekillerince hazırlanan, internette trafik bilgisinin ancak bir suç soruşturması veya kovuşturması kapsamında mahkemelerce talep edilmesi halinde TİB Başkanlığı tarafından içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı veya erişim sağlayıcıdan alınarak verilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.