İnsanca yaşamak herkesin hakkı!

İnsanca yaşamak herkesin hakkı!
Karacabey Meslek Yüksek Okulu öncülüğünde düzenlenen “İnsanca Bir Yaşam İçin, Haklarınızı Biliyor Musunuz?” konulu panelde insan hakları ve gelişim süreci masaya yatırıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki programa Kaymakam Dursun Balaban, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Sağlık Grup Başkanı M.Kutsal Altıntaş, İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan ve CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş ile üniversite öğrencileri katıldı. Panele siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin ilgi göstermemesi ise dikkat çekti.
Eski Devlet Bakanı Ertuğrul Yalçınbayır ile Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğr.Gör.Dr. Barış Özdal’ın panelist olarak yer aldığı programı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof.Dr. Erol İyibozkurt’un yönetti.
Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. İbrahim Ak yaptığı açılış konuşmasında programa katılan tüm konuklara teşekkür etti.
Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğr.Gör.Dr. Barış Özdal insan haklarının tarihsel çizgisini anlattı. 10 Aralık 1948 yılından itibaren kutlanan İnsan Hakları Günü’nün önemine değinen Özdal, hak kavramının tanımını anlattı.
İnsan hakkının evrensel, korunmaya yönelik ve vazgeçilmez olduğunu dile getiren Özdil, tarihin belirli evrelerinde değişen ve gelişim gösteren hak konusunu katılımcılarla paylaştı.
Eski Devlet Bakanı Ertuğrul Yalçınbayır ise, günümüzdeki insan hakları konusundaki gelinen son noktayı ve gelişmeleri anlattı. Başta Irak’ta yaşananlar olmak üzere dünya genelindeki insanlarında önemli sıkıntıların bulunduğuna dikkat çeken Yalçınbayır, insan onuru ve saygının anayasalarca değiştirilemeyeceğinin altını çizdi. Türkiye’nin insan hakları sıralamasında 90. sıralarda yer aldığını belirten Yalçınbayır, aktif birey olmanın gereklerini anlatarak konuya ışık tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.