İMKB’de aşure şenliği

Aşure etkinlikleri bu yıl Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öncülüğünde Okulun Gıda Teknolojileri alanı öğrencileri ve Bilişim Teknolojileri öğretmen ve öğrencileri organize etti.

Okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri tarafından yaklaşık bin 500 kişilik pişirilen aşureler İlçe merkezinde bulunan Halk eğitim Merkezi, Öğretmenevi ve Mesleki Eğitim Merkezi de dâhil ilköğretim ve liselerde görev yapan tüm personele okul öğretmenleri tarafından ikram edildi.

Yapılan etkinlikle ilgili olarak Okul Müdürü Vedat Kırbaş şunları söyledi; “Yaklaşan eğitim öğretim yılı sonu başta olmak üzere içinde bulunduğumuz haftaya binaen böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Aşure olarak yapmamızın da tabi özel bir sebebi var. Aşure paylaşmaya, yardımlaşmaya, bolluk ve berekete en güzel örneklerden bir tanesidir. Çünkü bu etkinlik tamamen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin minicik katkılarının çoğalarak bin 500 kişilik bir yemeğin hazırlanmasına vesile olmuştur. Bu da ‘Birlikten kuvvet doğar’ ve ‘Damlaya damlaya göl olur’ sözünün ne kadar değerli olduğunun bir göstergesidir. Öğrencilerimizde bu bilinci aşılayabildiysek ne mutlu bize.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.