İlkokul öğrencilerine ergenlik semineri

Karacabey Atatürk İlköğretim Okulu’nda 6. ve 7. sınıftaki kız öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Daire Başkanlığı ve Orkid firmasının işbirliği ile ‘Ergenlik Dönemi Değişim’ konulu seminer verildi.
Okul’un çok amaçlı Toplantı Salonu’nda Ankara’dan gelen proje sorumlusu Sevim Güzel, 6. ve 7. sınıftaki kız öğrencilere ve annelerine ergenlik döneminde kız çocuklarının karşılaştığı problemler ve çözüm yolları ile ilgili bilgiler aktardı. Kız öğrencilerin ergenlik döneminde karşılaştıkları sorunları en az zararla atlatabilmelerine yardımcı olmak amacıyla verilen seminerde; büyüme, gelişme, olgunlaşma, ergenlik dönemi, ergenlikte beslenme, ergenlik döneminin getirdiği sorunlar ve çözüm yolları, annelere düşen görevler, ergenlikte kişisel bakım, zararlı alışkanlıklar gibi ergenlik çağındaki kız öğrencileri ve ailelerini yakından ilgilendiren konularda ayrıntılı bilgi verdi.
Yürütülen çalışma ile ülke genelindeki 6. ve 7. sınıftaki kız öğrencilerin ergenlik döneminde karşılaştığı problemler ve çözüm yolları hakkında bilgilendirmesi amaçlanıyor. Kız öğrencilerin annelerinin de katıldığı seminerler Karacabey’deki diğer okullarda da geniş katılımla yapılması sağlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.