İlköğretim okullarında kayıtlar başlıyor

Kayıt başvuruları ilköğretim okullarında 1 Haziranda, ortaöğretimde 15 Ağustosta başlayacak. İlköğretimde ve ortaöğretimde kayıtlar internet üzerinden
gerçekleştirilecek. Ortaöğretimde geçen yıl 16 ilde pilot başlatılan e-kayıt uygulaması bu yıl Türkiye geneline yaygınlaştırılacak.
E-kayıt uygulaması ilköğretimde
2006 yılında başlamıştı. Ortaöğretimde sınavla öğrenci alan fen ve anadolu liseleri dışındaki liselere kayıtlar 15 Ağustostan sonra okulların kontenjanlarına göre yapılacak. Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçlarına göre öğrenci alan liseler ise Milli Eğitim Bakanlığının belirleyeceği takvime göre kayıt yapacak. İnternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesini esas alıyor.Bu çerçevede veliler, internet aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinden form doldurarak kayıt başvurusu yapıyor. Başvurular değerlendirilerek, öğrenci ikametine en yakın okula yerleştiriliyor ve buna ilişkin listeler ilan ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.