İlköğretim Haftası kutlandı

Karacabey’de 2008-2009 eğitim ve öğretim yılıyla birlikte başlayan “İlköğretim Haftası” dün düzenlenen törenle kutlandı.
“İlköğretim Haftası” kutlama programı çerçevesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda yapılan törene Kaymakam Dursun Balaban, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Aydemir, Gar-nizon Komutanı Yzb. Galip Erbil, okul mü-dürleri ve vatandaşlar katıldı.Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Erdem Gürsoy’un “Andımızı” okumasıyla başlayan tören, Okul Müdürü İsmail Şen’in konuşmasıyla devam etti.
Şen, “ İlköğretim Haftası milletçe okuma-yazma, temel bilgi ve becerileri kazanma yarışına her yıl yeniden başlamanın göstergesidir. Atatürk’ün gösterdiği yolda çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması, eğitimde başarılı olmamıza bağlıdır” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, öğretmen, öğrenci ve velilere seslendiği konuşmasında; toplumun ekonomik olarak kalkınması ve kültürel değerlerin korunmasının eğitimle gerçekleşebileceğini söyledi. Turhan, “Çağdaş eğitimin en önemli işlevi özgür bireyler yetiştirmektir. Bu doğrultuda geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı; mili eğitimimizin amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda akılcılık, bilimsellik ve çağdaşlık demek olan Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş, Atatürk milliyetçiliğine, ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimizdir.
Okullarda artık ezber dönemi bitmeli, öğrenciyi papağanlaştıran eğitim anlayışını yok etmemiz lazım. İyi bir eğitim sistemi için, iyi yetişmiş öğretmen, iyi bir okul ve bunların içerisindeki donanım da iyi olmalıdır. Öğrenci bunları takip eder” dedi.
Son olarak konuşan Kaymakam Dursun Balaban’da insanların eğitim düzeyinin toplumları ileriye götürdüğüne işaret ederek, “Sizlerden beklentimiz okulda kullandığız araç ve gereçlere sahip çıkmanız, okul yöneticilerine ve öğretmenlerinize saygı göstermenizdir. Daha sonrasında ise öğretmenlerinizin gösterdiği yolda çok çalışarak geleceğe ışık tutmanızdır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından sırasıyla, Özlem Narhın “Bir Okul”, Ömer Utku Kaya “Açıldı Okullar” adlı şiirleri okudu. Ardından Fatih Türken Kırtay ile Hakan Temirel’lin okuduğu İstiklal Marşı’yla tören sürdü.
Törenin son bölümünde ise Anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerine 8. sınıf öğrencileri tarafından hoş geldiniz çiçeği verilirken, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndaki “İlköğretim Haftası” kutlamaları folklor ekibinin gösterileriyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.