İlgisizlik, sabır taşırdı!

Ev ve işyerlerini su basan vatandaşlar, Belediye ile BUSKİ’ye yüklendi:

Karacabey’de özellikle tarladaki ürünlere büyük zarar veren sağanak yağış, birçok bölgede taşkınlara neden oldu. Ev ve işyerlerini su basan vatandaşlar, altyapı yetersizliğinden yakındı.
Vatandaşları hazırlıksız yakalayan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkilerken birçok bölgede meydana gelen taşkınlarda ev, işyeri ve tarlalar su altında kaldı.
Soğan Pazarı, Sanayi Sitesi ve Saadet Mahallesi’ne meydana gelen su baskınları, altyapı yetersizliği nedeniyle tepkileri de beraberinde getirdi.
Soğan Pazarı’nda esnaflar isyan etti
Soğan Pazarı’ndaki işyerini su basan esnaflar isyan etti. Yağışın ardından 3 gün geçmesine karşın sel sularının tahliye edilmemesinden yakınan esnaflar, yetkililere ateş püskürdü.
Soğan Pazarı’ndaki ana giderin tıkandığını ve işyerlerinin sular altında kaldığını defalarca bildiren esnaflar, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.
Belediye’den ve BUSKİ’den defalarca yardım istediklerini, ancak yetkililerin kendilerini geçiştirdiğini dile getiren Soğan Pazarı esnaflarında Erdinç Gülmez, yaşadığı süreci şöyle anlattı:
“Sabah saat 8.30’dan itibaren hava güneşliyken, defalarca Belediye personelini arayıp vidanjör istedik. Öğlene kadar hava açık olduğu halde, gelen, giden olmadı. Yağmur başladığında ise bize ‘Her yerde sıkışıklık var’ deyip bahaneler üretildi. İşyerimde bileklerime kadar su içinde durarak aramadığım yer kalmadı. Belediye’den ve BUSKİ’den telefonuma açanlar, ‘Hemen ilgileneceğiz’ diye geçiştirdi.
Ertesi gün, BUSKİ’yi aradığımda, telefonu açan personel, ‘Amirimle görüştüm. Karacabey’deki müdürümüz bilgilendirildi’ dedi. Ancak, hiçbir gelişme yaşanmadı.
Sonra tekrar, tekrar aradım. Telefonumu açarak not alan personele suç bulmuyorum. BUSKİ’nin Karacabey’deki müdürü hizmet etmemek için elinden geleni yapıyorsa, onların da yapabileceği bir şey yok.
Üçüncü günde de, Belediye’ye ve BUSKİ’ye telefonlar açtım. Yine ilgilenen olmadı.
‘Karacabey’in dağ gibi sorunları varken, böyle sorunları Belediye’deki müdürler halleder’ diye düşünerek, Başkan Ali Özkan’ı bilgilendirmek istemedim.
Yaşadığımız sıkıntıdan Başkan Ali Özkan’ın bilgisi olmadığına inanıyorum. Yoksa bizleri mağdur etmemek için elinden geleni yapacağını biliyorum. O yüzden kendisini ayrı tutuyorum. Ancak müdürler, ‘Sorunu nasıl çözeriz diye değil, nasıl geçiştiririz’ diye bahane üretir olmuş. Başkan Ali Özkan, bir kez daha personelini gözden geçirmeli ve kendisinin kuyusunu kazar şekilde hizmet vermemeye çalışanları Belediye’den uzaklaştırmalıdır. Başkan Ali Özkan, ‘Hizmet için varım’ demişti. Bende bu sözüne yürekten inanıyorum ve yapacağı hamleleri sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.
Soğan Pazarı’ndaki ana giderin, yağışın 4. gününde Belediye ekiplerince açıldığı öğrenildi.
Saadet Mahallesi hizmet bekliyor
Evleri su basan Saadet Mahallesi Küme Evler ve Muhtar Aziz Eren Sokak sakinleri, her yağmurda aynı sıkıntıyı çektiklerini söyledi. Daha önce defalarca konuyu yetkililere bildirdikleri ve dilekçe verdiklerini dile getiren Mahalle Muhtarı Hüseyin Üzer, “Mahallemizdeki altyapı yetersizliği vatandaşlarımızı isyan ettirdi. Özellikle Küme Evler ve Muhtar Aziz Eren sokağı, her yağmurda sular altında kalıyor. Evleri su basıyor. Yollar sürekli çamur oluyor. Daha önce dilekçe vermemize karşın herhangi bir çalışma başlamadı. Mahallemize altyapı, asfalt ve kaldırım hizmeti bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.