İlçe Tarım’dan yasak avlanmaya sıkı takip

Karacabey Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, iç sularda kullanılması yasak olan av araçlarının engellenmesi ve turna balığı avcılığının önlenmesi amacıyla kontrollerde bulundu.
Ekiplerin, Canbolu Deresi ve Uluabat Gölü’nde gerçekleştiği kontrollerde, kimlikleri belirlenemeyen balıkçılar tarafından avlanmış ve kovalar içersinde canlı turna balıklarının bulunduğu kaydedildi. 31 Mart 2014 tarihine kadar turna avcılığının yasak olduğu vurgulanırken, canlı bulunan balıkların göle bırakıldığı belirtildi.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çağdaş Çeki, sürdürülebilir balıkçılığın devam ettirilebilmesi için iç sularda yapılan avcılıkta, Bakanlığın belirlediği yasak av dönemlerine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kullanılması yasaklanan av araçları ile yapılan avcılığın önlenmesinin önemine değinen Çeki, “İç sularda 31 Mart tarihine kadar turna avcılığı yasağı devam etmektedir. Hayalet avcılığa neden olan tırıvırı ve yine iç sularda kullanılması yasak olan serpme ağ, pinter, misina ağ gibi av araçlarının kullanımı yasaktır. Bu yasakları ihlal eden amatör avcılara 282 TL, ticari avcılara ise 959 TL idari para cezası uygulanmaktadır.
Doğal hayatın korunabilmesi ve sürdürülebilir balıkçılığın devam edebilmesi için bu konuda her bireye görev düşmektedir. Vatandaşlarımızın da yasak olan av araçları kullananları ve yasak dönemde avcılık yapanları tespit ettiklerinde 155 Polis imdat, 156 Jandarma ve İlçe Müdürlüğümüze ihbarda bulunmaları gerekmektedir. İlçe Müdürlüğümüzün Su Ürünleri birimi tarafından yapılmakta olan iç su ve denizlerde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yapılacak kontroller artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.