İlçe halkı üniversiteye sahip çıkmalı

İlçe halkı üniversiteye sahip çıkmalı
Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü’nde 30 Ekim 2008 tarihinden itibaren Prof. Dr. Ahmet Avinç’in, U.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’ne atanmasıyla göreve başlayan Prof. Dr. İbrahim Ak, hayvan beslenme, ekolojik tarım ve hayvancılık konularındaki uzmanlığıyla tanınıyor.
 1961 yılında Amasya’da dünyaya gelen Prof.Dr. İbrahim Ak, 1984 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. U.Ü. Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Yemler ve Hayvan Beslenme Ana Bilim Dalı’nda başkanlık ve 24 yıl öğretim üyeliği yapan Ak, hayvan beslenme, ekolojik tarım ve hayvancılık konularındaki uzmanlığıyla dikkat çekti.
Karacabey’in tarım ve hayvancılık konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Ak, başta Sütaş olmak üzere diğer firmaların desteğiyle daha ayrıntılı çalışmalar içine girilebileceğini kaydetti. Öğrencilerin eğitim ve gelişimlerinin yanında iş olanakları açısından da büyük yararlar sağlanacağına dikkat çeken Ak, ilçe halkının üniversiteye sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.
Evli ve bir kız çocuğu babası olan Prof. Dr. İbrahim Ak, Bursa’da bulunan Devekuşu Yetiştiricileri Derneği’nin başkan ve kurucu üyeliği görevini de üstleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.