İlaçları kullan, rahatsızlığın geçmezse ayağını keseceğiz!

Karacabey'den Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne damar rahatsızlığı nedeniyle tedaviye giden Ahmet Boyacı isimli bir vatandaş, insan yerine konulmamaktan yakındı.
    Sol ayağı kılcal damar rahatsızlığı nedeniyle çok ağırlaşan 88 yaşındaki Ahmet Boyacı, Tıp Fakültesi'nde yatarak tedavi görmesi gerektiğini ancak ciddiye bile alınmadığını söyledi.
Kendisini sözde tedavi eden uzman doktorların, “Sana daha önceden verilen ilaçları kullanmaya devam et. Eğer hastalığın geçmezse, ayağını keseceğiz” dediğini belirten Boyacı, “Bir hastaya böyle bir yaklaşımda bulunulur mu? Doktorlar, hastalarına psikolojik moral vermek zorundadır. Sıcak ilgi göstermek durumundadır. Ne yazık ki, 25 gündür Tıp Fakültesi'nde oradan oraya sürükleniyorum. Kardiyoloji uzmanı beni enfeksiyon uzmanına gönderiyor, Enfeksiyon uzmanı ise, kardiyoloji uzmanına postalıyor.
Tıp Fakültesi'nde kimin neyle ilgilendiği, neyle uğraştığı belli değil. En son iyi niyetli olduğunu düşündüğüm bir enfeksiyon uzmanı, “Bu damar rahatsızlığıdır. Kardiyoloji uzmanının bakması gerekir. Ayrıca sen hastanede yatmalısın. Durumun iyi görünmüyor” dedi. Ancak kardiyoloji uzmanı, hastanede yatmamın gerekli olmadığını söylüyor. Üstüne üstlük hiçbir ilaç vermeden ve tedavi yapmadan bana, “Sana daha önceden verilen ilaçları kullan, eğer iyileşmezsen ayağını keseceğiz” diyor. Koskoca Tıp Fakültesi bence bitmiştir. Bu kadar ilgisizlik ve vurdumduymazlık daha önce hiç görmedim” şeklinde konuştu.
    Çok acılar çektiğini ve uyuyamadığını dile getiren Ahmet Boyacı, sesine kulak verilmesini istedi. Tek düşüncesinin insan gibi tedavi edilmek olduğunu vurgulayan Boyacı, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki anlayışın da bakıma ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.